09 april 2008

Kung Bore, din pajskalle!

Det började ju så härligt. Vi (läs: Mannen) har grävt upp ett stort område i trädgården. Där ska vi ha en storslagen, purpurfärgad rabatt, som kommer att omgärda en rund gräsmatta. I vägen låg emellertid ett litet jordgubbsland, som icke skulle platsa bland vajande, härliga, blålila perenner. Away with you. Jag (läs: jo, faktiskt jag) grävde upp ett nytt land till jordgubbsplantorna. Jag jordförbättrade, planterade om och marktäckte enligt konstens alla regler. Duktig-duktig.

Jag lämnade ett par rader för frösådd. I en av mina härliga trädgårdsböcker, Stora Örtboken, har jag nämligen läst att gurkört ska vara så fiffigt att samplantera med jordgubbar: "Gurkört, med sina vackra blå blommor, förbättrar tillväxten hos jordgubbar så att frukterna blir friska och goda och bladen motstår svampangrepp och andra sjukdomar." Det måste jag prova!

Imorse hade jag tänkt skrida till verket. Jag och ungarna skulle så gurkört så det stod härliga till. Men hallå - vad möts man av när man slår upp sina blå??

Nu räcker det faktiskt.

*

Rösta på Rana

6 kommentarer:

Anna sa...

Då ska jag alltså vara jäkligt tacksam över våra sju plusgrader och disblåa himmel.

A n k i e F o n t ä n sa...

Jag tänkte faktiskt på just dig när jag såg snön i morse. Misstänkte att du med ditt trädgårdsintresse, satt fart, kanske investerat i en del som nu förgås. På Gotland har de planterat, vad vi tror är, persilja mellan raderna av jordgubbsplantor. Kan det stämma? Är det mot ohyra eller?

Anna-Lena sa...

Jo det är ju kul för ungarna men för f*#... ;) NU får det vara nog ja!

Helena, Fläckvis Fint sa...

Lilla Esset fick så bråttom när hon tittade ut genom fönstret i morse och såg snön.
Snööö! skrek hon och hade inte ens tid att svälja sin ostmacka, hon var tvungen att spotta ut den på bordet innan hon kutade bort till dörren. UUT mamma UUUT!
Tur att nån blir glad i alla fall...

Nettan sa...

Hittade din blogg genom min mor som är sambo med din morbror (tror jag fick till det där rätt;-)).

Sjuka katten försvann ut i går, tydligen föredrog han snöstorm framför mattes medicinkur. I alla fall så håller jag med, Nu räcker det! Har vi inte haft snö på hela vintern, ska det banne mig inte komma nu när man började se fram mot våren.

Kajsa sa...

O, du kan en del om trädgård, låter det som. Jag är grymt imponerad. Själv kan jag inte stava till jordförbätring.

Men snart får vi vår slutliga trädgårdsplan så då är det bara att ge sig på'at! Jag kanske pepprar dig med frågor framöver, vänta bara...