14 april 2008

Nordiska trädgårdar

Igår var vi - utan barn, tack så mycket - på trädgårdsmässan Nordiska trädgårdar. Mycket vackert, mycket trängsel, mycket stålars i omlott. Det fiffiga med att vara där på mässans sista dag var att de slumpade ut knölar och lökar och rötter till trevliga priser.

Jag köpte bland annat de här jordiga vännerna, som kommer att sväva som bollar ovanför purpurrabatten - nämligen jättelök, i färgerna rosa och syren.

Och vad har vi här för gynnare med trassligt förflutet? Men ser ni inte att det är den stolta riddarsporren, som kommer att utgöra fonden i den blå änden av ovan nämnda purpurrabatt?

Jag passar på att visa blåklinten på tillväxt. Den ser ut att vara i gängligaste laget. Men den lever!

Dagens konstfoto på samma tema: en liten balkansippa som har tittat för djupt i glaset.

*

Rösta på Rana

14 kommentarer:

lottens vita och gröna sa...

halloj min kära vän! nordiska trädgårdar ville jag sååå gärna gå på, inte tommy...då hade jag ingen lust att vandra runt själv med grinig bebis bland alla pelargonfanatiker.

kände oxå att det fanns en risk att de skulle finnas alldeles för mkt att bli sugen på, vilket inte mammapenningen tillåter nu råder köpstopp...kalle fyllde 12 idag och önskade sig bara dyra saker från dormy, golfarnas paradis. nu får han se till att bli nya tiger woods, pressa, haha inte ja heller!

kan ju tillägga det här med tid så att jag och tommy har dragkamp om vems som ska få arbeta utan gus på sig...nedra bebis, vill inte sitta själv alls och titta på i vagnen nehej det ska rullas! mitt huvudet är lite snabbare än händerna sådär fem minuter, så när jag jobbar på så planerar jag nästa move, låter skruvat va?

ha det gott min ranavän! kraaaaaaaaaaaam lotten

Zäta sa...

Oj, vad duktig du är som vågar köpa knölar.
Jag skulle aldrig klara att övervintra dem så jag låter bli sådana vidlyftiga expriment.

Lycka till!
Kramar
Zäta

Annica sa...

Jag tycker också du är jätteduktig. Småbarn, hus OCH trädgård. Respekt.

Anna sa...

Tänk om jag också kunde fnula på en temarabatt...

I år får jag försöka fokusera på att flytta två pionplantor från farmors trädgård till min och därefter komma på något att plantera emellan och runt om. Höstanemon kanske.

Willewira sa...

Hallå där!
Nu tittar jag in igen och finner massor av trevligt att läsa..
Trädgårdsmässa, jo jag tackar...och utan barn och massor med roliga lökar, rötter etc...

Låter toppen!!!

Om du visste vilken längtan jag har att bygga upp trädgården, dvs inhandla blommor och plantera.
Men vi måste flytta blommor (bygger om huset nästa vår), rensa och täcka rabatter för att ta död på kirskålen, lägga uteplats....
Och trädgården bara förfaller... Snyft! :(
Men om ett par år, då är det grannarna som får hålla i hattarna när de går ut. För då är det jag som far omkring i trädgården och planterar så det står härliga till!

Må så jättegott!
KRam Willewira

Merja sa...

Härligt med egen tid att gå på mässan!!Ja där finns hur mycket som hellst.Var där för två år sen och minns deras bord med alla lökar!!

Förstår dig när du talar om Praktlyssingen..har sån hemma..grävde själv upp den från ett dike!! Gissa om jag ångrar mig:))

Ha det gott!

överjaget sa...

Hej du
jag stoppade ner mina rotklumpar i söndags em,...hur lät det,hoppas att de överlevde frosten som kom på natten..

Annalunda sa...

Men hallå där lilla söta groda!Varför har inte JAG varit med DIG på trädgårdsmässa??? :)

Jättekram från Annie

Mamma Millan sa...

Hellojsan..kom på att det var ju evighetersen jag kika in till dig ju!!!Missat en del..som ditt näsblod tex!!!! fy så otäckt..nix sånt klarar jag inte....tur det var fejkbild;)

Ååå hade ju med vlat gått på dn mässan ju..har sett såå mycket härliga bilder där ifrån...japp här donas det o fixas i trädgården..soligt o skööönt..äntligen VÅÅÅÅÅÅR!!!!

ha det gott Millan

KaosHouse sa...

Vi hittade också nå jordklumpar som ska planteras någonstans på ägorna. Vad det var för sort kommer jag inte ihåg ...och maken, som var den som handlade dem, kollade nog inte över huvud taget? Han kikade visst bara på bilderna! :)
Får väl se hur det går.

Kram på dig!

Soso sa...

Ursäkta om jag är vulgär men de översta ser ut som bajs ...

Soso sa...

Men det är det inte va?

Soso sa...
Den här kommentaren har tagits bort av bloggadministratören.
Soso sa...

Just checkig ...