20 april 2008

Grannprat

Ibland är jag verkligen ett socialt pucko.

Jag gräver och gräver i min stora oval - den som ska bli en ljuvlig, silvervit rabatt. Vi har tung, tung lerjord. Jag gräver inte upp spadtag med jord; jag gräver upp KUBER AV LERA. Satte jag ner en drejskiva i jorden, kunde jag starta ett krukmakeri direkt. För att en rabatt ska funka på vår tomt, måste jag jordförbättra det hela rejält. Så nu när ovalen är utgrävd, står jag och myllar ner två hundra liter torvmull i leran.

Jag tänker skylla följande på Helena, för hon kommenterade igår: "Jag har nog läst för många deckare, men när folk står och gräver i mörkret, ja, då börjar jag ana ugglor i mossen..." Det var väl något sånt jag hade i bakhuvudet när två nyinflyttade grannar gick förbi och jag som vanligt stod och grävde. De frågade artigt: "Vad ska det bli här då?", varpå jag snabbt svarade "En grav..!". De tittade osäkert på varandra och gick vidare.

*

Rösta på Rana

15 kommentarer:

Nettan sa...

ASGARV! Jag lovar att de grannarna smyger förbi er tomt nästa gång! Vilken min de måste ha haft! Hihi. (Ja, jag har sjuk humor, men jag har ganska kul ;-) )
Kram Nettan

Annica sa...

Haha! Tänk vilken respekt detta ska föra med sig i hela grannskapet!

Petmojen sa...

Neighbour from hell:)
Då fick dom nåt att fundera på den kvällen (och kanske natten, vem skulle kunna sova efter nåt sånt:))
Kram P

Vita ljuva tankar sa...

Hohoho...jag får skrattkramp i magen. Jag är avundsjuk på dem som får ha dig som granne! :-)

Kram i vårsolen

Helena, Fläckvis Fint sa...

hahaha, tänk vad spännande deras prommenad blev! Det finns folk som åker iväg på speciella kryssningar eller dyra hotell för att få leka mordgåta och så bjuder du på helt gratis show i kvarteret. Du kommer bli en sevärdhet om du fortsätter så här.
Ha en härlig vecka spooky girl
Kram H

Trollmor sa...

Ha ha, vilken underbar kommentar!
Kan du inte plantera en gammal gummistövel uppochned sen i rabatten?
Kram

lottens vita och gröna sa...

tokgarvar...kan du inte bli min granne! när vi flyttade in och satte vår runda häck i gräsmattan fick jag sååå fåninga kommentarer från de små radhusgrannarna så jag sa till slut att vi gillade saker from space...det skulle bli en landnings plats, tänk om nån tror på det dortfarande, bra skröna i radhusskvallret! kram vännen! lotten

Annalunda sa...

....och varför är inte du MIN granne???? Du är underbar!

Love you - Annie

Linda Lunda sa...

HAHAHAHAHAHAHA AsGARV!!!!
Go girl!
Linda

Pst... glöm inte att även blanda i rejält med grus när du jordförbättrar leran... INTE sand! Utan gärna stenflis/snågrus.

Hosanna sa...

*Moahahahaha* Nu kommer du aldrig att bli hembjuden till dem :)

Anonym sa...

Alltså, du är ju HELT UNDERBAR! Ni måste komma ner och hälsa på oss! Ta med en spade. Här gräver vi också lerkuber så vattnet bara skvätter. Hela vår trädgård är en lerunderminerad vattensäng som bara står och svajar just nu.

Anna sa...

Det där min vän, var riktigt roligt!

Har du ännu hunnit erfara om det var av godo eller ondo?

Glöm inte uppföljningen nu bara: strategplacera incidenter och saker som kan väcka misstanke: Spatsera utomhus när du har näsblod, titta dig ofta omkring under fortsatt grävning, som om både galenskap och ångest satt på vardera axel. Glöm kvar vassa redskap utomhus och skratta hysteriskt nästa gång grannarna passerar.

Jag har för stor fantasi och för mycket fritid, tror jag...

Var dags glimtarn sa...

Ha ha ha, jag hade nyfiket frågat -vems? ;)

A n k i e F o n t ä n sa...

hahaha. Har du sett nån polisbill rulla sakta sakta förbi ert hus... ?

Maria sa...

Så rolig du är!!
Jag skulle säkert helt klart tycka att du var mystisk som gräver i mörkret =)