07 april 2008

Målarväder

Mulet väder och snoriga barn. Då åker färgerna fram - Lille Brottarns, Surrabutts och mina:

-

Jag är så glad. Jag har börjat måla igen, och har några projekt på gång. Det viktigaste, när man skapar, är dock givetvis att man upprätthåller ett jämnt och rikt kaffe latte-flöde. Ett tips bara: kolla så att ingen liten unge doppar sin pensel i den.

(Surrabutt, målargrejer och den nödvändiga latten.)

*

Rösta på Rana

13 kommentarer:

Helena, Fläckvis Fint sa...

Tacktack, för de vänliga orden <3
Vad härligt att måla, kuul!
Jag försökte mig på lite akvarellmålning för många år sedan och kan erkänna att jag doppade penseln i tekoppen mer än en gång....
Ja, trädgårdsmässan är i Älvsjö och i år ska banne mig dit, har aldrig varit där och alltid velat.
Nja, det tar väl en 20 minuter att åka till Heron, vi kan ju lika gärna åka till stan men har utvecklat en liten kärlek till den galet höga ljudnivån i ät-avdelningen på Heron.....och så har de Palak Panir vilket min kropp kräver då och då.
Hmm, vad ska jag sätta i år...ja, efter att ha längtat efter en trädgård i 10 år så var jag ganska hämningslös förra året när jag fick min plätt. I år blir det nog mer sparsmakat, jag har sett vad som tar sig bra där nere och vad som inte går. Det blir så mycket plockvänligt för barnfingrar som möjligt. Bär, potatis, morötter, sockerärter ja, basics. Plus lite fina blomster att plocka in. Ingen sån ljuvlig färgsymfoni som vi ska avnjuta hos dig, men kul ändå!
Hoppas att vi får se vad du målar nån gång!
Kram H

Var dags glimtarn sa...

Så mysigt. Jag köper massvis med målargrejjer till barnen, de har ett litet pysselrum där de målar. De målar och jag skriver. Måla är inte min grej men helt klart deras!

HUMLA sa...

Ja akta Latte för tusan, inte vill man ha målarfärg i den *ler*. Ni ser ut att ha haft det riktigt mysigt, jag blir minsann lite avis

Kajsa sa...

Ingen latte för mig tack. Men oj vad jag längtar efter att (inte måla men) teckna när jag läser ditt inlägg. Det gör jag alldeles för sällan.

Annalunda sa...

Härliga färger... Bra att du målar...kände det väl på mig... :) Känner mig ruskigt mör...men det tar vi inte nu... Jag skickar inte digitalisfrön...jag skickar plantor! Min Rana teori kräver nog en ytterligare betraktelse och analys....återkommer! Ang blomster se min kommentar hos Helena!

Pussgurka

Zäta sa...

Jag är en projektmänniska av sällan skådat mått och har oftast jättemånga projekt på gång samtidigt.
Ett av projekten är att måla en stor tavla som ska sitta över vår soffa i vardagsrummet. Jag har hållt på med den i två år. Och jag är inte ens halvvägs.
För ett år sedan insåg jag att det nog kommer ta ett tag innan tavlan blir klar så jag köpte ett snyggt tyg som jag ska hänga upp i stället. Det projektet är inte heller klart. Tyget står inne i garderoben och väntar på bättre tider.

Suck!
Zäta

vacker i brunt sa...

fick olje färger av sambon i julklapp....skulle kanse börja titta lite i den lådan....vilken dag som helst!!!!

Anna-Lena sa...

Ser härligt ut! Jag har både färg och (herregud kommer inte ihåg vad det heter på svenska) lerret (som det heter på norska, som man målar på!?.. ;) Ska bara komma mig igång, men detta såg så idylliskt ut att jag måate nog plocka fram dem igen... :D

Maria / Frøken Fryd sa...

Pas på latten - du skal ikke have den blåfarvet regner jeg med, he he he.

Men skønt du er begyndt at male igen - må vi se resultatet også ?

Klem Maria

Peters Projekt sa...

Vilken härlig färgkaskad! Och du målar i olja/akryl? Gillade det röda/svarta/rosa som skymtade fram. Får vi se slutresultatet framöver? Skulle vara spännande.

Det låter mysigt att ha hela gänget samlat med färger högt och lågt. Den där med färg i latten låter dock inte alltför smaklig om än festlig ;)

Apropå "Helt vansinnigt" och "jag känner ju dig"-känsla. Resonemanget kring texter, hus, plats, hundar etc. låter onekligen som ett spännande sammanträffande men det är sannolikt bara just det - ett sammanträffande. Jodå, tvillingbror har jag men hans namn börjar på A och vad jag vet så är ingen av mina två svägerskor i närheten av att kunna kallas Pärldrottning.

Kommer du ihåg TV-serien Twilight Zone med den där musiken som låter nå´nting i stil med "Dididi, dididi, dididi" i en fallande tonskala? Det var i varje fall den melodin jag hörde när jag läste dina "Men herre gud..", "Intrigen tätnar", "Hans namn börjar händelsevis inte på M?". Wow, upplägget lät verkligen spännande! Sorry att behöva göra dig besviken . . .

Kram / :P

lottens vita och gröna sa...

vill bara säga gonatt till grodprinsessan! är sent ute ikväll, håller ju på med altanbygge, det blir ett nedra servande med bebis och två till ungar som ska skjutsas på sjutton aktiviteter...i dag är jag ett torrt skinn personifierad...se härligt kul ut med målninge!
kraaaaaaaaam lotten

Mamma Millan sa...

Hihi;) det där har jag gjort många gånger..doppat penseln i "fel" mugg!!!;) Smakar inget gott alls då juuuu!!!!!

Ja så kul att måla...längesen nu...blir lite sugen..ska nog ta fram lite målarstuff till kidzen i morron!!!

Ha en skön vecka!!
~~* W I T H ♥ L O V E *~~
Millan

Anna sa...

Åh, du målar!? Jag imponeras alltid av dem som har den förmågan, eftersom jag är ganska säker på att Loppan sedan något år tillbaka har bättre talang än mig.

Vi ritade tillsammans härom veckan, och det händer en gång per istid ungefär:

- Mamma hjälp mig, rita en cykel där!
(Mamman krafsar, kämpar)
- Men mamma, det är är väl ingen cykel!?

Jodåsåatt.