07 april 2008

Stor risk?

Surrabutt gillar bara tysta djur. Fiskar, daggmaskar och kaniner, till exempel, är trevliga djur. Eller som hon säger: "Mamma, du och jag gillar inte hundar och kossor. De säger ju så högt. Vi gillar bara taxar, vi, för det är hundens barn."

Men nu känner jag att den här antipatin mot högljudda djur börjar skena. Det blir bara fler och fler djur som - enligt Surrabutt - är högljudda, dumma och farliga. Alldeles nyss gick hon bakom mig och sköt igen alla de fönster som jag öppnade. Hon förklarade: "Jag stänger fönstren så att inte ringduvorna ska flyga in. De säger ju du-duu-du-du-du så väldigt högt ju. Tänk om ringduvorna skulle flyga in här till mig, det skulle vara väldigt tokigt, vet du."

-

*

Rösta på Rana

4 kommentarer:

Zäta sa...

Vilken klok dotter du har. Det klart att man ska hålla fönstren stängda så man inte riskerar att släppa in fåglar, eller ännu värre, små surrande, stickande insekter. Det kan ju bli hur läskigt som helst!

Hosanna sa...

Jomen hon har ju rätt. Vem vill ha en ringduva i sänghalmen?

A n k i e F o n t ä n sa...

Taxen som hundens barn... mysigt det lät. Just nu håller min tax på att fullständigt skälla ut nån stackare som klev in på kontoret. Jag låtas inte höra... ;-)

Helena, Fläckvis Fint sa...

Surrabutt har helt rätt, man ska inte släppa in högljudda varelser alls. Det har jag insett 13 år försent. Jag blev väckt flera gånger i natt av kattf***n som skrek och jämrade som om han hade flashbacks från krigsåren. Men han ville bara ha skinka, och mer skinka och sen gå ut, och sen gå in....goddammit!
Grannar, vet inte, vi bor på Värmdö :)
Kramar!