03 april 2008

Surrealistisk installation

Mannen är härlig och fin på alla möjliga sätt. Men ibland är han så bisarr och förvirrad att jag blir matt.

Jag vet ingen som har tappat bort så många nycklar, plånböcker och kläder som han. Han måste inneha stockholmsrekordet i borttappade persedlar. Och när vi ska åka iväg nånstans, vet jag att han kommer att springa tillbaka in minst en gång för att hämta eller lämna nånting eller vad han nu gör därinne - varje gång. Tror ni mig om jag säger att jag har hittat fjärrkontrollen i kylen? För övrigt rätt iskallt av mig att leta efter den där, i minst två bemärkelser. När han har förlagt ungarnas ytterkläder, börjar jag alltid med att kolla i mikron och brödrosten.

När han stack iväg till jobbet imorse, var hans avskedsord inte "ha det så bra idag, min ängel" eller nåt annat ömsint. Han sa istället "om du undrar varför det hänger toapapper i trädet har jag inget riktigt bra svar på det". Lika bra det, för jag förväntar mig inget.

*

Rösta på Rana

17 kommentarer:

Maria / Frøken Fryd sa...

Jeg ler så tårerne flyver ud af ansigtet på mig. Det der Rana, det er så ustyrligt morsomt - sikke et syn !
Men jeg er utrolig nysgerrigt anlagt, så hvordan er der mon kommet toiletpapir i træet ?? Hvis du finder ud af det, må du love at skrive det *smil*

Ang at have en veldig distræt mand, jeg melder mig under fanen. Mit eksemplar herhjemme er samme type. Vi kommer aldrig ud af døren uden at han skal ind igen efter et eller andet han har glemt. Mange gange når vi at køre, men må vende om og hjem igen efter.... Ja, jeg aner ikke hvad det er han har glemt. Han er også storforbruger af nøgler, jakker, og endda mobiltelefoner. En flybillet har han også mistet engang... Jeg tror faktisk at hvis man lukkede op til hans hovede, ville der været et stort virvar af små forvirrede mænd der stod og trådte hinanden over tæerne for at komme til !

Men de er jo dejlige uanset - de der mænd ;-)

Ha en dejlig dag,
klem Maria.

A n k i e F o n t ä n sa...

Betyder det att han ska uppfattas som oskyldig till installationen eller?!

HUMLA sa...

Men himmel och pannkaka, vad händer med din man?? Går han möjligtvis i sömnen och virar toapapper runt träd??

Kan också identifiera mig med mäns märkliga beteende i att förlägga saker, typ överallt.

Piondröm sa...

Men du jag är nog lite som din man, Men jag tänker så mycket så att tankarn får liksom inte fäste ibland, men det går att träna bort, jag är på god väg. Men vad gjorde toapappret där i trädet? Tack för dina alltid gulliga komentarer i ditt inlägg hos oss. I (min) vita trädgård var det meningen att jag ville ha ett trädgårdsrum som skulle vara väldigt kvinnligt, meditativt, vitt, godhet,lugn m.m........ Förutom växterna så blir det lite symboler, som den gravida ängeln, madonnor, kristaller upphängda i trädet. Vita krukor... Ha en bra dag kraaaaam Carina

Livet i träsket sa...

Ja, underligt..men kul! Jag hade en släng av det igår...jag skulle till optikern från jobbet och sprang upp och hämtade nycklarna, gick på toan och så var nycklarna bara borta...letade som en galning, kollegorna letade..sen hängde de på en krok på toan...

Anna-Lena sa...

Ha ha... ANnorlunda!?.. ;) Påmminner lite om min man... men han är inte så illa, men lägger ofrån sig ting där han är... Frysen hade INTE förvånat...

Annica sa...

Inte utan att jag undrar hur papret hamnade där?!

Sen jag fick tre barn har jag också blivit halvsenil. Detta i kombination med ett enormt kontrollbehov är inte lyckat. Var är den där vanten som jag tappade bort i höstas? Sånt kan jag grubbla på hur länge som helst. Jobbiga jag.

Zäta sa...

Hej!

Tack för din uppmuntrande kommentar hos mig.
Jättekul att du länkar till mej.
Jag är ingen datanörd och är helt lost när det gäller datorer, förmodligen för att maken kan desto mer, så jag vet inte ens om jag kan lägga upp länkar i min blogg.

När jag kommer hem ska jag ut i träggård och fota vad som hänger i mitt träd.

kram (fast en norsk Klem låter trevligare)
Zäta

Helena, Fläckvis Fint sa...

Nu kommenterar jag flera inlägg på en gång bli inte förvirrad!

Hmm jag blir så nyfiken, hur hamnade pappret i trädet, fantasin börjar genast arbeta för högtryck här...


Åh vilken gullig liten en, Mysi mysi! Jag blir kramsjuk på en gång, men Lilla S ligger och sover så jag får hålla mig.

Jahaja, så du är en VANLIG groda påstår du?? Nänänä, jag vet nog att du är en högst ovanlig, troligen fridlyst och mycket tjusig liten groda!
Bvc-tanten sa inte så mycket, hon gav en spruta som Lilla S inte ens kände, sen sa hon att på 18 månaders kontrollen (vi kom 2 mån för sent tydligen...) så kollar man att barnet kan gå som folk och säger ca 6 ord. HA! sa jag och dotera min, plättlätt, hon kan myyyycket mer än så. BVC-tanten fattade genast vad vi väntade oss och la ansiktet i imponerade veck på en gång.
Kram H

vacker i brunt sa...

hahaha jag skrattar....gillar hur du berättar!!!!

Pernilla sa...

Hej,

jag har hittat din blogg via Jensenstankar. Måste säga att jag tycker det är helt underbart att läsa det du skriver, jag har näst intill blivit beroende av din fantastiska blogg, hoppas det är ok :-)

/P

hem ljuva hem- helena sa...

Ha, ha! Det var en något ovanlig syn. Väntar nyfiket på en liten förklaring till hur toapappret hamnade där...(-:
Okej, jag gissar...din man var ute med barnen och hade med sig toapapper för att kunna snyta dem ifall det skulle behövas. Då upptäcker han att han inte har några fickor i sin jacka, så han lindar fast pappret runt en trädgren så att det inte ska blåsa iväg...eller så inte??! (-:

HannaH i Det stora grå huset sa...

Hihi! Hur gick det till egentligen???
Lider han av något slags tvång med detr där att han springer ut och in när ni ska iväg? Jag är likadan... Måste göras liksom. kolla plattorna på spisen, kolla att kylskåpsdörren är stängd, ja, kanske hämta nån bra grej som man kan behöva... Hihi, lite drygt är det allt.

Tack för tipset om hur jag kan få Gubben att mjukna på mina loppisvändor. Ska allt testa det!!!

Ha en fin kväll!
Kram Hanna

Kajsa sa...

Väcker onekligen fantasin.. vad hände egentligen med toapappret?! *fniss* Min sambos konstighet tenderar bara att reta gallfeber på mig. Han förlägger kanske inte så mycket, men han hittar absolut ingenting någonsin!

Marie sa...

Hahaha...vilket inlägg..;-)). Jag hittade hit via arga mamman och nu tänkte jag att jag ska fortsätta runt lite bland inläggen. Du har en trevlig blogg!

Petmojen sa...

Skönt att det är fler som är förvirrade, fast i vårt hushåll är det mannen som får hålla ordning på kvinnan:)

Kram P

belindas värld sa...

Han verkar riktit förvirrad din man... ;-) men ibland kan man ju ha en släng av det där lite till man, och kvinns också för den delen. Ha en riktigt trevlig helg nu!! Kram, Belinda