07 maj 2008

Föräldrakooperativ

Det ÄR ju så bra med föräldrakoopertiv: påverkan, insyn och medbestämmande. Ganska högt får jag påminna mig själv om detta under de veckor vi har tvätt-, handling- och städvecka på förskolan. Tre veckor om året spenderar Mannen eller jag kvällarna där. Vänta nu, hur löd mantrat..? Påverkan, insyn och medbestämmande.

*

Rösta på Rana

5 kommentarer:

Zäta sa...

Oj, vad intressant med föräldrakooperativ. Det vet jag inget om. Berätta gärna mera.

Kram
Zäta

fantasiflicka sa...

Vad roligt att du hittade min blogg...
Nu kommer jag antagligen hänga på din en del...

Jag säger som föregående talare:
Do tell mer om föräldrakooperativ.

Vi stpr i valet och kvalet och måste bestämma oss innan den 14:e maj. Å ena sidan kommunalt å andra sidan föräldrakooperativ.

//Johanna
Förresten, varför googlade du "hallunda förskola"? :sjukt nyfiken:

Nettan sa...

Haha, hur väl känner jag inte igen det där! Hade också våra ungar på föräldrakooperativ, en fantastisk förskola som heter Vikingen (där jag förövrigt jobbar extra nu i bland), men hur motigt var det inte när man stod och städade stället (ett tvåvåningshus...) en hel vecka ca 3 ggr/år. Dock behövde vi aldrig handla för det kom leveranser dit, men vi fick vicka vid sjukdom, vilket jag tyckte var superkul! Där var det insyn:-) Satt dessutom i styrelsen som sekreterare i 3 år.

Det gav mina barn en underbar start i livet och jag har märkt ganska genomgåenede att de barn som kommer just där i från är väldigt rara ungar som visar stor hänsyn till andra.

Kram Bonuskussen

Annica sa...

Det känns inte som något för våran familj, men jag kanske oroar mig onödan för det extra arbete det innebär?

Lena sa...

känner igen....