24 maj 2008

Och sen neg hon djupt

Surrabutt: Kan jag få lite vatten, snälla mamma?

Jag: Javisst. Vad snällt du frågade.

Surrabutt: Ja, för en del mammor och pappor blir ledsna när barn frågar gnälligt.

-

Uppdatering och förtydligande:

Även andra inte fullt så änglalika kommentarer förekommer. Oh ja. Idag, mitt emellan potatisplättarna och ärtorna, passade hon över glatt över: "Mamma, vill du inte bli död?"

*

Rösta på Rana

11 kommentarer:

Willewira sa...

Så sant, så sant...

När de kommer upp i ålder så kommer detta ofog - gnälla - att kulminera... jag vet!

Man kan inte be om något längre eller göra något med barnen längre utan att det gnälls. Detta kan driva mig till vansinnig. Jag vet inte något annat som är så bra på att dra det sämsta ur mig.

Så Surabutt är en vis dam...än så länge... :)

Tacka vetja när de satt i vagnen och bara fick hänga med...

Fast det finns många härliga stunder nu med! Som tur är!! :)

Ha det gott vännen! Nu ska jag iväg och köpa blommor till mina lådor och urnor! KRamar Willewira

lottens vita och gröna sa...

hallå vännen! hade ju hoppasts att få träffa dig på bloggträffen i morrn...vi kan väl se nån annagång väl? klle vara så kul tt få träffa dig vännen!dina goa unge, ljuvliga varelse, vet hur hon ska charma, håller med willevira där om att det blir i vissa åldrar lite ocharmigare, typ 12 som sonen är, herregud vad vi kan ryka ihop övr hans atttityd och otrvliga kommenterer om oss alla, typ så här kan det låta - mamma, de som bor på ettan har verkigen lyxigt, så homla snäll mamma...-vaddå snäll? -de köper allttig glass på glassbilen och så har dom pool och studsmatta och sen åker dom alltid på utlandsemestrar...-jaha kalle låter som du är missnöjd härhemma, tycker du ska flytta dit...

du hör rana, barnen vet var ens svagheter är, västa jag vet när ungaran ska mäta mig/min kärlek i jäkla glassar och studsmattor, kärleken är större...
idag har jag lärt mmig ett nytt ord, ordverifiering, hihi, nu sa jag på ebbas hiphop uppvisning, hon är sååå cool och jag kommer böla som en gris igen...varmkram goa människa!lotten

Annalunda sa...

Var kan hon fått all sin klokhet ifrån sötaste Rana?? :) Så fin hon är... Njut istället för att bekymra dig....tonåren kommer sen... *suck* Har mejlat. Tänker på dig - kramis Annie

Hjärtat Mitt sa...

Underbara ungar!
Men men, har en dotter som ska bli 13, till henne kan man inte säga någonting alls. Hon låter nästan jämt kinkig. Blä! Och sonen är på gång oxå, är 12 snart.

Kram Mari i Mariheolm

Nettan sa...

Alla mammor och pappor blir det, lilla Surrabutt. *ler*

Mina hade en period då de alltid bad om saker så där artigt och gulligt, men det gick över ;-)


Var på möhippa igår så jag är tvärseg idag och jag som ska vara tidtagarfunktionär på hopptävling hihi, önska mig lycka till.

Ha en underbar dag!

Kram Nettan

Anna-Lena sa...

Ja, men det är ju så... Hi hi... Så otroligt sött! Gratulerar på Mors Dag förresten! :D

KaosHouse sa...

Hoppas du har en riktigt bra Mors Dag, vännen!

...farligt att läsa din blogg. Du gör att jag blir lite sugen på en knodd till - på en gång!
Aj, aj, aj, så du ställer till, människa! :)

Hmm... *undrar när Mannen kommer hem?*

Bella sa...

Jag sitter här hemma och ler - din underbara Surabutt är ju enormt duktig på att betrakta betéenden, så liten hon är, och som en mycket klok person välja det alternativ som leder till framgång! Vad månde det bliva...
Har ju tre livserfarna ungdomar som kan vara så snälla att man utan att tänka sig för frågar vad de egentligen vill...cyniska mamma...de tittar alltid förorättat på mig men senare under dagen brukar det alltid krypa fram någonting...kanske inte alltid!
Jag säger bara njut av alla dessa underbara kommentarer din dotter så vist säger!
Kram,
Bella

hem ljuva hem- helena sa...

Jaa, hon har så rätt, så rätt lilla Surrabutt. Mammor och pappor avskyr när barn frågar gnälligt. Tänk om min egen lilla kloka dotter också kunde komma underfund med detta, men nej, på den punkten har hon väääldigt mycket kvar att lära min lilla älskade gnällunge.

Kannor och karaffer sa...

Underbar läsning som vanligt fastnar lätt hos dig och vill bara ha mer...du skiver helt underbart. Har du tänkt på det där med bok?

Förstår hur du känner med barn...hade också ångest efter nr 2 - ska jag aldrig få bära ett barn till...så det blöv en sladdis - och det är inget jag ångrar :-)

Har du gjort den vackra målningen i höger sida ? Helt underbart fin!!

Måste läsa lite mer...

Kram på dig så länge!

Ann

Maria / Frøken Fryd sa...

Hej,
ville bare lige indenom for at sige hej :-) Og for at se til hvad dine dejlige unger har fundet på.

Hun er godtnok sød, hende den store, lille pige. Og klog !

Klem Maria.