27 maj 2008

Red Bull

Härom kvällen ringde Red Bull. Jag har känt honom sen gymnasietiden. Vi har i åratal umgåtts i samma gäng, ibland nära, ibland på avstånd. Nu ses vi ganska sällan.

Låt mig berätta om Red Bull. Han är modern, mer än modern. Han är ultra. Han är en udda fågel med näbben i framkant. Han åt sushi när vi andra åt tacos. Han hade fester med åttiotalstema långt innan det var retro. Han kompletterade sin feta KTH-examen med en massa universitetspoäng vid en liten smal institution som nästan inte fanns. Han är killen som på bussen sätter sig bredvid en upptajtad ytlig bekant, som han inte kan prata med, bara för att det är så "härligt pinsamt". Han har alla skitdyra, moderna, blinkande prylar. Alla. Han är ingen sportkille, men har hittat en obskyr liten sport som ingen utövar, utom han och några andra fanatiker. Och musik - hur ska jag uttrycka det? Han skulle hellre dö än att lyssna på Lugna Favoriter. Vi snackar tysk industrisynth och japansk glampop. När han inte är hemma, bor han i London och Tokyo. Han är udda, han är cool, han är singel i stan. Han är inte, säger inte, en medel-Svenssson.

Jag har alltid gillat Red Bull. Min värld har dock alltid varit en annan än hans. Och sen ungarna kom, blev våra världar inte direkt mer lika.

Som sagt, han ringde härom kvällen. Hur är det och hur mår vi och vad gör vi? Ömsesidiga och välvilliga redogörelser. Ibland kan man höra sig själv utifrån. Det här var en sån gång. Jag hörde mig själv berätta om blöjbyten ("Mannen är och byter en bajsblöja"), ungarnas röj, leksaker, snoriga barnnäsor. Min vardag, alltså. Äckligt gegg i hans öron, alltså. Och det är inte bara det att jag har barn och inte han. Få människor får mig att känna mig så medel-Svensson, som han. Det gör ingenting, det bara slår mig varje gång. Och det blev definitivt inte bättre av det faktum att Mannen snart kom och tog luren (med tvättade händer, får vi anta) och sa:

"... Om vi har några semesterplaner? Jorå, vi ska hyra husvagn."

Då lämnade jag faktiskt rummet. Men för att citera den gode Red Bull: Det är ju bara härligt.

*

Rösta på Rana

19 kommentarer:

Peters Projekt sa...

Som en liten smygkommentar, en antydan till travesti på den kända reklamslogan:

"Red Bull ger sig viiingar . . ."

Med hjälp av den tyska industrisynthen alltså. Snackar vi Kraftwerk då? Eller är deras musik för soft för att få kallas Deutsche Industrisynth?

Pieter aus Peters Projekt ;)

KaosHouse sa...

Jo, det går väl bra med knölarna ...de ligger fortfarande i köket...
...alltså jag måste ju ta tag i dem! Lite cred ska de ju ha, så tappra som de är!
(Ärligt talat har jag glömt bort/av dem... (Bra att du påminde mig!) *skäms* Tur att nån har moderskänslor för dem! ;) Ska kolla upp igen hur 17 man skulle gulla med dem. Har för mig att det var en massa pysslande, typ kånka ut och in (dag & natt)?? Hålla på och vänja sig vid uteliv ...vad är det för sätt?!

SJÖLVKLART ska ni ha likadana träningsoveralller! Jag ska fixa såna har jag tänkt! :D Vi har ju för fasen fått ta över husvagnen från min pappa - och då är det ju ett måste!! Ska sätta mig vid symaskinen! Några klämmiga slogans eller så över ryggen måste vi ju också ha! Typ: "Team (efternamn)" eller "(efternamn) on tour" - vad tror du om det? :)

Bella sa...

Det är spännande med alla människor som egentligen finns i ens bekantskapskrets. Hur de turas om att gå in och ut i perioder! Åren då man har stora fokuset på barnen 1-12 år, är det familjer som har barn som ens egna barn tycker om, som hamnar i centrum i umgängeskretsen. Därefter brukar man hitta tillbaka till de udda inslagen i ens bekantskapskrets. Red Bull låter som en exotisk bekant...
Kram,
Bella

Zäta sa...

Du skriver så klartänkt. Jag fattar inte hur du lyckas distansera dej så till din tillvaro, och kan belysa den utifrån. Du har verkligen inte fastnat i vällingträsket!

Anna sa...

Glasklart, som sagt!

Sådana vänner är hälsosamma, de ger det perspektivet zäta skriver om ovan. Olikheter och ytterligheter.

Använd det perspektivet väl (inte för att jag tvivlar, egentligen)! Man kan alltid utvecklas, alternativt inse att man är precis där man vill vara. Bara den ständiga reflektionen finns där.

Zäta sa...

Att kunna reflektera mitt i ett skeende tror jag är ytterst få förunnat. Att kunna reflektera efteråt - några fler, men långt ifrån så många som är nyttigt.

Du har en, om inte unik, så i alla fall värdefull och sällsynt förmåga. Och jag är så glad att du delar med dej i din blogg.

Kram
Zäta

Malin sa...

Vad cool du är ändå. jag blir alltid skitnervös i sällskap av människor som är så där superrätt. Jag brukar lura mig själv att tro att jag har hyfsad koll men när jag råkar en del bekanta står jag nervöst och nyper i mina H&M-kläder och inser att jag inte har någon koll alls...

Anna-Lena sa...

Har oxå såna vänner!.. MEN det coolaste är att de gillar mitt liv mer än jag tror! ;)

KaosHouse sa...

Din make talar inte dalmål? Det hade varit klockrent!! :D

Ska vi beställa tyg samtidigt? ;)

Anna sa...

Tror som Anna-Lena, det var ju han som ringde dig, han tycker nog att du har något som han saknar!?

Anonym sa...

Fan. Genomskådad. Att jag är liiite smålat och inte orkar kommentera men tjuvläser och njuter i smyg. Fuck igen. Okej då. Lovar att kommentera mera. Sams?

Klart ni ska ha likadana tränisar. Allt annat vore ju bara häpnadsväckande löjligt. Jag skulle också slå ett slag för träskor och dansbandsmusik och pelargoner i vita plastpedistaler utanför förtältet. Ett måste.

Och ett bildbevis tack, Som jag kan plocka fram tråkiga dagar.

Anonym sa...

Jag kan bara hålla med Zäta. Du är fantastisk och jag är så glad att ha hittat hit. Fortsätt dela med dig. KRAM

Zinfandella sa...

Som någon sa ovan: det är sådana bekantskaper som berikar och vidgar ens vyer. Det kan lätt bli så att alla man umgås med följer samma mall, gifter sig samtidigt, skaffar barn samtidigt, flyttar till villa samtidigt etc. Det är alltid kul när man lyckas ha kvar vänner "mot alla odds".

Lyxhustrun sa...

"Red Bull" snarkar han oxa..:-)

A n k i e F o n t ä n sa...

wow! Intressant! Du verkar ju tycka att han känns genuin och du verkar ju ha förmåga att vara dig själv i relationen med Red bull, så det är bra. Jag blev ändå lite nervös när jag läste ditt inlägg. Har mer med mig att göra än med dig, såklart...

Rana sa...

Du har ett väldigt intressant namn du^^

Soso sa...

Skön lirare! En kille i min smak. Ha det bra snygging. /Soso

Kajsa sa...

Det gäller att komma över sitt behov att av göra det man tror är rätt i andras ögon och göra det som faktiskt är rätt! Känner lite likandant inför det faktum att vi aktivt försöker köpa kolonistuga.. Inte så himla hippt i min bok tills alldeles nyss när jag insåg att det är precis vad vi vill ha (inom våra ekonomiska ramar)! Men, husvagn är så anti så jag funderar på om det inte nästan är precis rätt i tiden. Vi hyr också hus sedan två somrar tillbaka och som du säger är det underbart men dyrt. Är det mkt billigare med husvagn, undrar jag dock?

Maria / Frøken Fryd sa...

Tjooo... Men det er jo sådn det er. Og der er herligt, når man på trods af forskelligheder (eller måske er det netop derfor) man bibeholder et venskab gennem årerne. Man lever forskelligt, og det er godt.
He he, men den med husvognen...
Skal i så have ens dragter på ? (sorry, kunne ikke dy mig. jeg synes det lyder som en rigtig god ferie i skal få jer)

klem Maria.