27 maj 2008

Semesterplaner

Hög tid att tänka till, förbereda, boka, fixa och planera semestern. Det är ju så folk gör, eller hur?

När Mannen och jag var unga och nykära, tältade vi. Billigt, romantiskt, härligt. Några år äldre och bekvämare, började vi hyra stuga. Dyrt, romantiskt, härligt. I år är vi lite sugna på back to basics. Eller för att säga som det är: vi får lov att hålla i slantarna i år. Jag tycker att vi ska fixa som galningar i trädgården och däremellan göra mindre utflykter. Mannen tycker att vi ska tälta flera veckor i sträck, som förr i tiden. Jag kan dock inte riktigt se det mysiga och avslappnade i att tälta med två småbarn, att ledbruten rusa upp varje natt klockan tre för att fixa välling på stormköket medan man springer runt till tyskar och norrmän och ber om ursäkt för att Lille Brottarn väckter hela campingen. Varpå Mannen säger helt icke-ironiskt:

"Ska vi hyra husvagn?"

Efter ett antal skrattsalvor och självöverlägganden (kan man göra så?) och ett heligt löfte från honom om att vi i så fall ska ha likadana träningsoveraller - går jag med på det.

*

Rösta på Rana

13 kommentarer:

Anna sa...

Jaaaa, ta husvagnen och kom till oss på Österlen!

Surgubben kan vattna trädgården i er bortvaro.

Om du vill så menar jag allvar, i alla fall i mitt första antagande.

Anna-Lena sa...

Ja! DÅ bara MÅSTE ni ha likadana overaller! Och ta en tur ill Drammen oxå vetja!!! ;) Så Anna får konkurrans?.. He he... Jag menar det oxå! Absolut!

Willewira sa...

Vet inte om jag vågar vara helt ärlig... men faktum är att efter att ha tältat förra sommaren så är en husvagn ett mycket acceptabelt alternativ som vi övervägt att köpa. En billig sådan!
Trodde dock aldrig att jag skulle komma dithän att jag ville köpa en.
Är förvånad själv!!

Fördelen med husvagn är att grejerna inte blir blöta och att du slipper ha allt nerpackat i väskor....

Det romantiska får man ju ändå inte när barnen är med... :)

Klart ni ska ha en husvagn!! :)


Kram Willewira

Bonuskusse sa...

Husbil är vi sugna på, dels om man ska åka till bekanta och hälsa på, man kan övernatta utan att tränga sig på och man kan åka runt och stanna i princip var som helst.

"Det ska va husvagn..."

Vad söta ni kommer bli i era träningsoveraller! Hihi.

Kram på dig!

Anonym sa...

Psssst - det finns färdigvälling på tetra som inte behöver värmas! ;o)

//Jenny - som drömmer lite hemligt sådär om husvagnssemester, men inser att sambon å jag skulle klösa ögonen ur varann efter en kvart eller så... *himlar sej*

Ulrika sa...

Mysigt att tälta men precis som du skriver..med två små barn o allt vad det kan innebära då vet i tusan.. :) Min gubbe vill oxå det men jag har ett krav o det är att vi ska testa på vår egen tomt först..nära till hemmet om det skulle bli kaos =D

Linda Lunda sa...

HAHAHAAHHAHAH!!! Skulle jag vara filosofisk!!!! Jisses... nu är du knasigare än vanligt!!! HIhihihi!
Föresten så doftar faktiskt inte min pion... den luktar... äckligt!
Linda

Linda Lunda sa...

JAJAJAJAJAJAAA... visst fyllde jag 23 ;o) !!! Hur visste du det!!!??? Hehehe... och vovvarna... jodu.... dem fixar du! De är världens bästa att träna på!!! Jag lovar! Bara du tar det i din takt! Nisse, labben, har jag använt till hundrädda förut och de har gått rent ut sagt skitbra!!!!!! Personerna som fick träffa honom var så nöjda över sig själva efteråt! Om du bara visste! Nog är han stor och svart... men en toppenhund!
Linda

Camilla sa...

Klart ni ska prova husvagn. Hyr ni den och det blir inbördeskrig får ni väl åka hem och aldrig prova igen :D

Men du får lova att det blir fotobevis, hela familjen i matchande WTC-overaller utanför husvagnen ;)

vacker i brunt sa...

Inte gjorde det nått med en halvmeter kommentar...bara så kul!!!! Skrattar åt bilden på Galenskaparna...har varit på en föreställing med dem för måååånga års sen när jag var ung och snygg...nu är jag bara snygg.hihi och just den låten framförde han så himla kul..hans byxor var alldeles för stora så i varje refräng så höll de på att åka ner och det roliga var att han började skratta själv hela tiden...ja det hade jag glömt..tack att du påminnde mig så att jag fick lee en stund...idag kom smbon hem med magsjuka.....hmmmm....gillar inte!!!!! allså j, min sambo..mycket...men INTE magsjuka!

Maria sa...

Vi har tänkt tälta i sommar!! Ett ganska litet tält och tre barn...hoppas att det ska gå jättebra!! =)
Och hoppas också att alla våra tre ska sova som små grisar hela nätterna och inte väcka hela campingen =)
Känns ju faktiskt lite mysigt att tälta, tycker jag. Får se om jag tycker att det är lika mysigt efteråt =D

Hjärtat Mitt sa...

Tälta är inte så dumt, men inte för många dagar. Vi tältade alltid varje sommar med barnen när de var mindre. Urmysigt faktiskt. Och ungarna älskade det.
Nu när de är äldre, och även jag och framförallt min kropp, så orkar den inte med att ligga i tält utan en REJÄL luftmadrass. Då är det bättre med husvagn eller stuga.

Vet vet. Jag kanske har varit en ängel i mitt tidigare liv, LOL.
Har inte alls tänkt på det innan.

Kram Mari i Marieholm

Var dags glimtarn sa...

Kan ni inte tälta en natt i trädgården? Ha ha, där går min gräns, en natt = basta ; D Men husbil är ultramodernt, om du vill ha med Red Bull, its the new thing :D!

Kram