20 maj 2008

Skvallerkål

Mannen kom med en jättebra idé angående kirskål.

Om kirskål kan man bland annat läsa: "ett av våra vanligaste ogräs... flerårig... dess krypande jordstam är rikt förgrenad... täta bestånd... ett av våra mest svårutrotade ogräs... har jordstammar med rik skottbildning där varje enskild bit växer upp till nya plantor om de bryts eller grävs av..."

Men lyssna nu. Vår trädgård är som den är. Mitt krig mot maskrosorna är ett skämt. Vi har mossa, brännässlor, tistlar. Men vi har ingen kirskål. Det är mot bakgrund av detta som Mannens fiffiga idé ska förstås.

-

Mannen: Hörru du, jag tycker vi ska odla kirskål.

Jag: Va?

Mannen: Jomen alltså i kryddlandet.

Jag: Va?

Mannen: Man kan ju käka det.

Jag: Lyssna nu. Det kommer inte att hända.

Mannen: Jo, det är ju coolt. Tänk dig - odla kirskål....

Jag: Du, jag kan inte nog betona hur lite det kommer att hända.

Mannen (gör en cirkelrörelse): Där kunde vi odla det...

Jag (citarar Kung Theoden): I will say no more in this matter.

-

Jag vet inte vad som är svårast att rensa bort - maskrosor, kirskål, tistlar, brännässlor eller Mannens helt vanvettiga idéer.

*

Rösta på Rana

14 kommentarer:

Anna sa...

Ha ha!

Enfaldigt, när det finns så mycket annat gott att odla.

Fast det borde bli en bra överenskommelse om han tar på sig att rensa det som med all sanolikt kommer att sprida sig UTANFÖR det angivna odlarområdet!

Jag har en väninna med gott om kirskål i rabatterna. Hon har förlikat sig med dess närvaro och blivit vän med den. Hur det nu ter sig...

Anna sa...

... med all sannolikhet...

(Felstavningsnörden agerar)

Anna sa...

Ja, alltså jag rekommnederar att ni INTE odlar kirskål. Vi har massor i straxu tanför vår tomtgraäns och det har verkligen tendens att vilja sprida sig! Jag kämpar för att det inte ska komma in till oss (nu senast med presenning och stenbumblingar). Håller det sig utanför är det ok, men inte in på vår tomt, säger jag!!!
Men det är faktiskt ganska vackert när det blommar...

Ulrika sa...

Haha..jag tippar på att det är svårast att rensa bort mannens vanvettiga ideer =D

Jag har saknar helt kundskap i trädgårsarbete..tyvärrr men ngt säger mig att kirskål ej bör odlas inom tomtens gränser!! Fint då det blommar..ja kanske men ett ack så besvärligt o spridande ogräs!

Ha en bra dag!

Kram

Moas sa...

Ja det svåraste att få bort är väl enfaldiga män.. *skrattar såååå gott* .. men lycka till.. ha en skön dag.. Monica

KaosHouse sa...

Karlar... :)

Såg hur det gick för dina odlingar... Erkänner att det var ungefär samma här senast jag försökte. Kan dock inte skylla på min stumpa ...speciellt inte, eftersom det var förra året. :) Gjorde allt i min makt. Hade tom införskaffat en plugg-box! En kanongrej i sig, men den förmår (tydligen) inte utföra några mirakel... Skyddade sådden från katterna och hunden, pillade och donade. För att de skulle få vara ifred fr djuren blev deras barnkammare (efter många omflyttningar!) vårt gamla/blivande sovrum. Ingen bra idé... Första dagarna gick bra. Men sen var det ju det där med platsen... Kaos naturligtvis där inne. (Rådde då och råder än.) Enda platsen som var "bra" - på elementet... Ja, du fattar ju själv. Ingen människa i världen lyckas med det fler än ett par dar... Sedan min lilla stumpa var en simmare och gorde entré i min värld har minnet inte alls varit vad det borde, nej. En vacker dag hörde jag maken skratta där uppe, och det slog mig... "J*vlar oxå... de förbaskade fröna!" Det som ett tag tidigare varit frodande grönt, var då alt annat än det...

Kram på dig, min trädgårdssyster!

P.S. Våra jordklumpar som maken köpte på trädgårdsmässan? Jodå! de har börjat gro! De ligger fortfarande kvar i påsen vi köpte dem i. Fortfarande på köksgolvet... Bredvid tidningsinsamlingen. Igår såg jag genom påsen att det är full fart! Får verkligen ta tag i de och sätta dem i en urna. Jag menar, när de kämpat sig fast vid livet, när vi totalt gav upp på dem innan vi ens börjat. Kanske inte är så kinkiga ändå?

Maria sa...

Jag har faktiskt ingen aning om hur kirskål ser ut! Så jag vet inte om det finns i vår trädgård eller ej...Men jag har iallafall förstått att om man inte har kirskål så bör man nog undvika att se till att man får det....
Kan också upplysa dig om att mina stackars plantor ser ungefär lika eländiga ut som dina. De fick också en liten lufttur förra veckan när jag råkade kliva på brickkanten (jag hade dem ute en stund).

Zäta sa...

Här har vi tack och lov ingen kirskål. Jag sitter bara och väntar på mördarsniglarnas ankomst. Grannen, som är betydligt mer trädgårdskunnig än jag, har lovat hålla utkik och varsko mig när första inkräktaren dyker upp.

Eländigt med bäbisplantorna. Hade det varit mina plantor hade Borttarn haft det tämligen hett om öronen minst hela dagen.

Tack så jättemycket för alla dina uppmuntrande ord! "Burlesk och sval", det gillar jag!
Jag blev änna lite rörd (egentligen ganska mycket men eftersom jag är så sval så skriver jag inte det... :-))

En jättestor kram till dej och lite cybermassage så att ryggen blir bättre.

Hjärtat Mitt sa...

Hihihihi, atck för dagens skratt!
Männen är för roliga när de TROR att de vet vad som är bäst!
Jag har oxå alla sorters ogräs, inkl kirskål. Puh, säger jag bara.
Men liiite galen är jag nog, jag odlar den variegerade varianten. För den är så fin, tycker jag.

Kram Mari i Marieholm

A n k i e F o n t ä n sa...

Får jag hans nummer så ska jag ringa och snacka´n till rätta. Vi har icke-odlad kirskål så jag vet vad jag pratar om...

cS sa...

Tack för att du var inne på min blogg. Det verkar härligt här i din blogg. Ska utforska den mer. Claus

Willewira sa...

Lås in gubben, för allt i världen!!!

Om han har något förstånd så odlar han inte kirskål!!! Då lär han få äta kirskål när han både står, går, sitter, ligger och skiter (ursäkta ordvalet) - jag lovar!!!

Vän med kirskål kommer jag aldrig bli!! Den har förstört och kvävt alla blommor i min rabatt.

Så jag har stående krig med detta otyg. Sänd ut alla munkar som går att uppbringa för att rensa folks trädgårdar. Det var nämligen munkar som från början importerade kirskålen för att just äta - så långt är din man inne på rätt spår. Det var tänkt att äta. Men jag tror ingen hade i åtanke att man skulle invaderas av det.
Synd att inte mördarsniglarna lever på kirskålen... Kan man lära dem det??? Fast ha två otyg i trädgården det vore väl att ta i... Som det är nu så kan vi gå på gräset utan att det klafsar om fötterna..

Hej lilla du, förresten! :)
Du märker vad ordet kirskål gör med mig, eller hur? :)

Jag har inte synts till, först pga av alldeles för mycket sysslor och sedan pga att datorn gick sönder... Hur trött blir man???

Hur går det för dig kära du? Jag läste om sången på min sida... den är så vacker och så rätt på en begravning. Men inte ska du behöva lyssna på den varje gång du går in och hälsar på hos mig.
Jag ska byta ut den så fort jag kan....

Sköt om dig vännen. Kommer tillbaka snart.
Kramar Willewira

solgudinna sa...

Fråga mannen hur man tillreder den, för här kommer den in genom häcken från grannen :0)
Kram.

sandra sa...

finfin blogg ! (;