25 maj 2008

Mors dag

Jag: Jag måste fråga en sak. Det är ingen kritik, men jag undrar en grej. Har du glömt att det är Mors dag eller struntar du i det?

(Jag tänker förstås på alla små teckningar och buketter och hembakade sockerkakor som han har fått i farsdags-present "av ungarna" ända sen de var nyfödda.)

Mannen: Nä, jag hade inte glömt det... förut, men nu glömde jag det... Jag hade tänkt köpa...

Jag: Men herre gud, du hade ju inte behövt köpa nåt.

Mannen: (mummel mummel)

Jag: Det spelar ingen roll nu. Bara du inte tror att jag inte bryr mig.

Mannen: Jag tror inte det.

-

Ja ja. Han är inte den pyssliga sorten. Men han är stilig och försvarar mig mot knarkare på Centralen och svänger varje dag ihop en ljuvlig kaffe latte åt sin fru.

*

Rösta på Rana

17 kommentarer:

Zäta sa...

Åh, nej. Nu lär han ju ligge på minus ett bra tag. Mycket att gottgöra! Det där med att han är stilig och fixar latte är ju bara ett sätt för dej att inte bryta ihop, erkänn att du blev sur!

När jag fött vårt första barn fick jag ingen gåva av min man, vilket han minsann fick veta att man SKA ge.
Då gick han raka vägen till affären och köpte mej... -ett par gummistövlar.

En stor kram till dej! Jag vet i alla fall att du är en fin och bra mamma, det har jag kunnat läsa mig till av din blogg och genom att förstå hur harmoniska och självkänslefyllda dina barn är.

NinaH sa...

Åh vad det alltid är mysigt att läsa dina barn- och familje-historier, Rana! Tack för att du delar med dig av dem! "Stilig försvarare" låter som en som bryr sig... mer än "bara" på Mors Dag-ar... menar jag?!! Måste smälla högst, va?!;-)

Maria sa...

Hej
Jag är nervös varje år (nu skojar jag lite och så är jag ännu lite mer allvarlig) att han ska glömma bort morsdag, min födelsedag, julafton och annat.

Jag vet inte varför jag inte riktigt litar på honom. Kanske för att han tycker att det inte är så viktigt och det är det ju inte heller, bara lite lite jätte viktigt.

Annars är han också bra på kaffe och annat men det räcker inte alltid...

Annalunda sa...

Käraste Rana!

Visst är det trevligt med presenter... så små de är... men visst smäller hjältemod och kaffe högre... Jag har inte heller fått paket men kaffe på sängen och riktigt lång sovmorgon... Män är ju från Mars... ;)

Jättekram Annie

Ulrika sa...

Min käre man glömde att det var morsdag men min underbare son på 6år hade helt o hållet själv gjort världens finaste tavla till mig..o dagen till ära så fick jag även en puss o en bamsekram =D Min guube mumlade oxå ngt i stil med att han inte glömt.."hade tänkt.." Men hur det än är, jag fick ju en present av min son o det är väl det som är tanken på morsdag så guuben skiter jag i ;-)

Annalunda sa...

Ps: Saknar dig o tänker på dig! Allt väl?

Kramis igen - Annie

KaosHouse sa...

En eftersläntande MorsDagKram till dig från mig!! :)

Kajsa sa...

Du är inte ensam, om det är till någon tröst. Sambon tittade på DN i morse och sa "Ja så är det visst Mors dag idag". "Ja", skrattade jag, för jag visste ju det och jag visste att han troligen inte hade en aning. "Betyder det mycket för dig?" frågar han. "Du, det betyder mycket för mig om du skulle komma ihåg någon enda dag någon gång", svarade jag. "Ja men det måste få komma spontant", svarar han. "Visst", svarar jag, "det är därför jag inte säger nåt."

Tråkigt men sant. Jag hoppas på barnen när de blir stora nog att kunna agera själva.

Zäta sa...

Haha Rana, du har så rätt! De där gummistövlarna får maken fortfarande äta upp om han vid något tillfälle inte skulle ha lärt sig sin läxa och glömma någon viktig dag.

Jag kan också rekommendera boken "Kärlekens fem språk" för läsning av både man och hustru, om man vill bättra på relationen lite. Där får man lära sig att ta reda på hur den andre vill få sin uppskattning. Jag vet nu att jag gillar presenter och överraskningar och att maken föredrar fysisk kontakt, att vi gör saker tillsammans eller att jag gör spontana tjänster för att visa min uppskattning. (Typ diskar eller lagar lite extra god mat.)

Din man verkar ha upptäckt att du går igång på latte och beskydd. Grattis!

vacker i brunt sa...

Min man var inte ens hemma...men kom sen snt på kvällen och faktist med en present....det var jag värd...kolla in min helg!!!!!!!!!

Anna-Lena sa...

Åh, nej... Hade han glömt!!! :( Inte bra!!! Jag nämner det iof alltid sådär i förbigående, att jag ska köpa eller sända kort till min mamma eller så?.. Det är väl kanske samma som att han glömmer eg?..

Linda Lunda sa...

Men! Då har du ju Mors Dag varje dag ju!!! Fuskis!
Linda

Annalunda sa...

Tittar bara in för att ge dig en kram!

Annie

Svägerskan sa...

Jag fick en bukett rosor och ett kort av "barnen". Men jag fick dem redan på lördagen och tänkte att maken tagit fel på dag igen (hände i februari då han kom hem med rosor den 13:e.) Den bästa presenten fick jag dock av storkillen som gav mig pussar och kramar hela söndagen bara för att det var "min" dag. Fast han fattade inte varför jag inte ville ha ljus på min tårta. Sötnos.

Peters Projekt sa...

Oj Rana, jag både skrattar och rodnar klädsamt . . .

Själv hade jag inte glömt att det var Mors Dag men jag hade glömt att ställa larmet så att jag skulle vakna tidigt och fixa fika på sängen och stoja till det med grabben. Nu väckte hustrun mig kl. 9 och meddelade att frukosten var klar. Uj, uj vilken ågren jag fick! Själv har jag också fått en massa fint "av sonen" på Fars Dag ända sedan han föddes.

Mitt under frukosten säger hustrun nå´t i stil med: "Eftersom du missat present och liknande, kanske du istället kan ta upp ett hål i köksväggen och sätta upp ett fönster?". Vet du vad jag svarade? -"Javisst, det kan jag väl . . ." Jag trodde knappt mina egna öron ;)

Hustrun (MormorRuthsAnn) visar bilder på äventyret, som i skrivande stund precis avrundats med omfattande elarbeten. Det blir *alltid* mer jobb än man först trodde - även vid en enkel tavelupphängning ;)

Och Rana, vad jag gillar ditt sätt att i text beskriva ett gråtande, hulkande barn! Jag skra-haaaattar varje gång jag läser dina onomatopoetiska barnuttryck. Härligt!!

Vad fint förresten att din man svänger ihop en ljuvlig latte åt dig varje dag. Visst kompenserar det en hel del för missade Morsdags-presenter/-överraskningar/-upptåg?

Surrabutts kommentar om barn som frågar gnälligt fick mig att inse, att vi inte är de enda som surnar ihop när vi får frågor i gnällig tonart. Jag blir också jätteglad när sonen frågar snällt, i normal samtalsston. Allt blir så mycket mer energifyllt då.

Natti, natti och kram! / Peter :P

Piondröm sa...

Känner igen det där. På alla hjärtans dag i år så glömde han av mig. Han kände sig så dum, så nästa dag fick jag en stor bukett rosor med tillhörande kort
Grattis på alla vardagars dag
Älskar dig! Ja det var ju faktiskt bättre att man fick på papper att man är älskad alla andra dagar också. Kramar Carina

Anonym sa...

Även solen har sina fläckar :-) Kram