17 maj 2008

Frukostmys

Lördag morgon. Regnigt ute. Nu ska vi ha en lååång, härlig mysfrukost. Vi har gott kaffe hemma och dessutom aah - ost och kex kvar från igår. Mannen lät mig få sovmorgon, så jag känner mig till och med ganska fräsch och utvilad (tills jag ser mig i spegeln). Mmm, vad gott det ska bli nu.

Alla vet vad som kommer att hända. Det är bara detaljerna som skiftar från gång till gång. Halvvägs in på min första macka, innan jag ens har hunnit påbörja latten, får ungarna syn på en spindel i taket - precis ovanför mitt huvud. Lille Brottarn skriker "pindel, pindel, haaa den fina pindel!!!" så att man blir halvdöv och Surrabutt börjar nästan gråta av glädje. Ungarna åmar och klänger och kränger. Mannen kommer klampande och ska ta ner spindeln - till deras och sin egen stora förtjusning. Är det nån som inser hur svårt det är att njuta av en lyxig latte när man har en spindel hängande - från en manshand - över huvudet, samt två små ungar som skriker i extas kring benen? Ungefär här tog frukostmyset slut, innan det ens hann börja. För min del, vill säga. För de andra tre var det här säkert den mysigaste frukosten på flera veckor.

Givetvis får leken en smula abrupt slut. "Akta, akta" skriker Lille Brottarn och trycker sina små knubbiga nävar över spindeln. "Klafs" säger det. Spindeln säger ingenting, han.

*

Rösta på Rana

15 kommentarer:

Anna sa...

Så medmänskligt ödmjuka barn du har! Får jag skicka mina på träningsläger hos dina?

Samma scenario här innebär jakt från Lillebrors sida, tills han inom räckhåll kan trycka till med pekfingret. Loppan skriker efter toapapper och nådastöt.

Och kaffet var gott ja!?

Zäta sa...

Kan nästan känna den där frustrerat hopplösa känslan när mysfrukosteförväntan försvann i ett nafs!

Nu kommer jag ihåg en gång när jag var liten och vi "räddade" en fågelunge som var "övergiven". Min två år äldre kusin var med och hon var så glad över den lilla fågelbollen som vi matat med myggor hela dagen, att hon uppförde en egen liten indianinspirerad glädjedans, och råkade trampa ihjäl fågelungen. Jag kommer inte ihåg om jag grät men det gjorde i alla fall hon.

Maria / Frøken Fryd sa...

Hi hi hi, søde Rana - jeg ser det hele for mig. Det var så den morgenmads-hygge... Så længe den varede ja.

Ved du godt at jeg virkelig nyder at læse her ved dig. Du skriver bare SÅ godt !

Klem Maria.
(og så er det så dejligt at høre du er ved at være "ovenpå" igen)

Annalunda sa...

Dina små godingar är verkligen goa....här skriker Sarah i högan sky om hon får se en spindel eller fluga och är inte nöjd förrän vi har burit ut den i trädgården... de är farliga säger hon för det har en praktikant på dagis sagt...????!!!!!! Sarah är dock inte det minsta rädd för hästar stora som valar, hundar, kossor eller katter... lejon och elefanter tycker hon också om.... Jag skulle iofs vara glad om hon inte blev hysterisk över insekter och istället hade blivit glad som dina gullungar... hade nog kunnat offra en och annan kaffe för det... :)

Jättekram från Annie till världens sötaste groda!

lottens vita och gröna sa...

barn lever ut allt så härligt, tänk att bli sååå glad för en pindel... har glömt det ju, hur det va...att bli sådär exalterad och sen då, hihi ett abrupt slut p det underbara... ursäkta pindeln i pindelheaven, men jag toklog åt lille brottarns härliga näve!
ha et gott min underbaralattenjutare! kram lotten

Arga Mamman sa...

*ler så att en värmande känsla sprider sig i hela kroppen* Tycker det hela lät rätt så underbart i alla fall... tja åtminstone för alla utom den lilla spindeln...

Bamsekram och hopp om fler sovmorgnar!

Petmojen sa...

Stackars spindel! Inget frukostmys for honom inte!

Kram Petmojen
i Amsterdam, pa vag till Venedig!

jenny_li sa...

Fast - det där var ju i alla fall lite charmigt mysroligt mitt upp i kalabaliken...! Jag är väl lite knäpp för jag tycker att kalabaliken kan vara lite mysig den också - bara man tar den på rätt sätt. Och det lyckas ibland och inte ibland, typ...

Här tar mysfrukostarna vanligen slut i en kombination av grinig mansperson och två barn som frenetiskt grisar ner omkring sig så att nämnde mansperson tappar huvudet fullständigt. Igår löste jag saken genom att dricka mitt myskaffe medan han sov... Lugnast så! *s*

För övrigt har vi på film när E - då dryga året (idag 4) - jagar en stackars spindel runt i köket i skräckblandad förtjusning. I det fallet en rätt bra kombination, för han tyckte den var rolig och spännande länge, men för läskig för att närma sig så att det kunde gå till handgripligheter...! *s*

Ulrika sa...

Vilket kaos det blidde då mitt i din tilltänka mysfrukost..Bättre lycka/lugn nästa gång =)

Ha en bra dag!

Kram

Anonym sa...

Haha. Underbart. När de blir stora kommer de förhoppningsvis förstå hur helig morgonlatten är.

Vet inte om du såg min kommentar tillbaks till dig på min blogg när du skrivit om "Prat". Ifall du missat det så kommer det här:

Du minns, du påminner, du finns. TACK! Jag är så glad att ha dig som bloggvän. KRAM

Millas hem sa...

Hej!
Du skriver för roligt!
Ofta får jag mig ett gott skratt när jag tittar in här, har själv två små tjejer som kommer med många härliga kommentarer...och ofta!!:)
Gillar sidan!
Kram Camilla

Annalunda sa...

Finns något till dig hos Annalunda!

Kramis Annie

RANA sa...
Den här kommentaren har tagits bort av skribenten.
Överjaget sa...

Hej på dej, tack för fikat i lördags. Hemma med sjuka barn idag. Ska ev ta en promenad till videobutiken med dem i vagnen, om de ryms... nu leker de hund...KRAM

Malin sa...

"Mys" har helt klart olika betydelse för olika människor :)