27 mars 2008

Blogging with a Purpose

Lotten, med den makalösa bloggen Lottens vita och gröna, har givit mig denna fina utmärkelse. Jag tackar och bockar och försöker få ner mungiporna som har fastnat bakom öronen. Jag vill ge den vidare till er alla, men ska välja ut fem bloggare, som har landat i mitt hjärta med en extra varm duns.

Jag ger den till Kaffeflickan, som skriver naket och anonymt självutlämnande i Dagtäta rum. Det är fult och vackert, högt och lågt. Hon var den första jag blev bloggförälskad i, om uttrycket tillåts och tåls. ;-)

Jag ger den till den varma och härliga Elisabeth, som stöttade och lyfte mig när jag mådde som sämst, som tog mig i försvar mot anonyma pajskallar och som skriver härligt livsbejakande och filosofiskt i bloggen I min verden.

Jag ger den till Annie, som har den sagolika bloggen Annalunda. Hon är en varm, klok, rolig, generös, strålande bloggväninna, som dansar bredvid och med mig, mitt i detta kaos som kallas liv.

Jag ger den till Anna, som skriver isande skarpt om livet. Hennes texter är salta, klara och fokuserade - ofta kryddade med burleska korn från vardagens bakgård. Personer som mår dåligt av att läsa exremt välskrivna texter bör inte besöka Jensens tankar.

Jag ger den till Peter, vars väg så lyckligt och plötsligt korsade min. Han är den händige mannen, som tvingas se verkligheten i vitögat när hans kvinna Vill Göra Om. Jag är särskilt förtjust i hans Jolly good-attityd, som kontrasterar så skönt mot hans vassa, smarta på pricken-humor. Man äter gärna hans ord med den stora sleven. Upptäck det själva hos Peters Projekt.

Mitt varmaste tack till er alla!

*

Rösta på Rana

9 kommentarer:

Peters Projekt sa...

Åh herre jösses, vad glad jag blir!! Det känns verkligen speciellt att få utmärkelsen av just dig. Dels för att du är du, dels för att vi ju är väldigt nya bloggbekanta och sist men inte minst för det sätt du beskriver mig och min blogg på.

Kan nästan förnimma känslan som en litteraturpristagare rimligen måste känna när det förkunnas
"och priset går till . . .".
"Juryns motivering lyder . . ."

Du har i sanning ett underbart sätt att formulera dig på - gillar det skarpt.

"Ers högheter, mina damer & herrar, jag ber att få tacka Svenska Aka...eh Rana för utmärkelsen. Jag skall bära med mig den här känslan lång tid framöver . . ."

Peter :P

Annalunda sa...

Jag kommer som ett skott till dig min kära väninna *skratt*...och visst dansar jag gärna med dig... oj vad du gjorde mig glad nu Ranavännen!! Efter en lång dag på jobbet var det här precis vad jag behövde... den första jag vill ge den till är dig!!! Tack för dina värmande och vädigt väldigt fina ord om mig och Annalunda -känns också lite speciellt bra att få den från dig!!!!!!!

Min allra allra goaste kram till dig kära Rana

Merja sa...

Grattis till utmärkelsen!!

Nu var det ett tag sen jag tittade in till dig, ser att jag missat en hel del..får läsa i kapp:)

Vilka fina fäögkombinationer du gjort i rummen!
Fina tavlor i gröna och vita rummet.Dom gillade jag skarpt.

Såg att du oxå hade hand avtryck på barnen. Har på fötterna med. Kul att jämföra nu när sonen blir 13 år och har nr 44, Jo det är sant!!:))

Ha det riktigt bra/Merja

Anna sa...

På tal om allt och inget: right back at ya!

Puss å kram å sånt!

Maria sa...

Så fint du beskriver bloggarna du ger utmärkelsen! Jag blir nyfiken på allihopa och måste klicka mig vidare! Jag tror att alla är nya och obekanta för mig...

Anonym sa...

Underbara söta du. Varför bor du inte närmare, så vi kan spatsera i varandras trädgårdar och se varandra djupt i ögonen...

elisabethj sa...

ÅÅÅÅÅÅÅÅ! vad du e ljuvlig min venn; ÅÅÅÅÅÅ vad jag skrattar av kladdiga bananer i dammsugaren...hehehehe...kjenner meg LITT igjen skjønner du, og ELSKER den formen for humor...Det er virkelig humor, selvom den er klissete....hehehe...

Stoooor takk for awarden til deg, det var visst en tvillingtanke:):)

Nattaklem...

KaosHouse sa...

Grattis tjejen!! Vad kul! :)
Hoppas allt är bra! Själv sitter jag här med huvudvärk och väntar på att tvätten ska bli klar... Tråkigt så det förslår...

Annica sa...

Grattis till dig som skriver så bra!