08 mars 2008

Början på en bra dag

Nu så. Mannen, som hade första morgonpasset, lät mig få sovmorgon till halv åtta (obs ej ironi). Han sover nu. Barnen är rufsiga och keliga och ofattbart pigga. Vädret är mulet, vilket passar mig perfekt. Mannen är inlåst. Kaffet är hett och starkt och nybryggt. Men vad sa människan, är Mannen inlåst? Ja, för Lille Brottarn blir ibland överväldigad av pappalängtan. Då kliver han runt på sina små knubbiga ben, tittar runt alla hörn, öppnar alla lådor och dörrar, ropar ut sin längtan och letar efter "paaappa, paaappa?". Och Mannen är hellre inlåst än väckt. (Han blev dock inte jätteglad på mig den gången när jag och kidsen åkte hemifrån och jag glömde att först låsa upp sovrumsdörren.)

I alla fall. Jag känner att det här kan bli en bra dag. Nu ska jag bara byta en bajsblöja, svepa kaffet och - just precis - låsa upp sovrumsdörren. Sen går jag och ungarna ut och letar efter våren.

12 kommentarer:

Jessan sa...

Låter som en jättemysig början på dagen! Mmmm hett kaffe låter gott. jag har fått i mej ett antal koppar,det börjar kurra i magen efter en macka också... Tack för styrkekramarna!
Hoppas du och barnen hittar våren! Och glöm nu för allans del inte att släppa ut mannen! Hihi. Jättekramar till er! Jessan

Anna-Lena sa...

Lika roligt som vanligt! :D Ha en superskön dag! Kram

eemc sa...

Riktigt härlig blogg! :)

Belindas värld sa...

Hihi. :-)

Annalunda sa...

*Stort leende* Härligt med sovmorgon! Jag hade lämnat din blogg öppen så käre maken har läst den och uppskattade den mycket!!! han är dock tacksam för att jag (än så länge) inte har låst in honom... :)

Jättekram till dig Rana! Annie

Annalunda sa...

Glömde ju... ja tallrikarna (de läckert gröna :) är nog 40-tal...från Gefle... Kulan/klotet är i ruffig keramik... och kommer att bli så fin ute bland rosorna och pionerna...
Ja inte är det kul att bli arg på barnen...idag har jag haft en dust med min nittonåring... *suck*

Annie igen

lottens vita och gröna sa...

halloj du till tradera först då, vinna, lite slarvigt tryckt=vinnande bud, du skriver så härligt, nu har jag börjat kalla min lile för dregelbrottarn¨kram lotten

Sinnlig sa...

Hoppas dagen innebar mkt vårtecken :). Själv var det massor med vår hos oss. Sol och sol och sol. Vårjackan åkte ut till min lillfröken och hon uppskattade den massor. =)

Gillar din blog. Tror den snart hamnar på min blogroll som första blog-länken!

Ha det gott!

Arga Mamman sa...

Hehehe! Kan se den inlåste maken framför mig... En viss frustration månne? Hos oss skulle det INTE funka ens att låsa dörrskrället. Vår tre-åring BOKSTAVLIGEN hänger i handtaget och vrålar ut sin längtan efter vem än det är som befinner sig bakom dörren... Det är bara att kapitulera innan pulsen stiger till explotionsgrader...

Kram till dig!

Hosanna sa...

Hittade ni våren?

mannen sa...

Släpp ut mig, släpp ut mig!! :-)
Tack för att jag fck sova.

Tack också för en dag som blev bra till slut. Ungarna är sjuka igen, men nu sover de i alla fall. Puh. Du åkte iväg sent för att ordna en hemlis till min fölsedag på tisdag. Undrar vad det kan vara? Du är så påhittig, gumman.

/ mannen

Maria sa...

Hej
Jag skulle också kunna ha glömt att låsa upp. Huvudet är redan så fullt av allt möjligt.