13 mars 2008

"Vi ska vara lika"

Jag måste bara få berätta om ungarnas olika reaktioner inför den nystajlade, kortklippta mamman.

*

När jag kom hem från frissan, såg Lille Brottarn mig genom fönstret. Genast började han skratta och dra i sitt eget hår. När jag kom in genom dörren, rusade han fram till mig, petade i mitt hår, gapskrattade, petade igen, drog i sitt eget hår, utförde sin brutala glädjedans med små höga knubbiga knän och stampande fötter, medan han ropade "hår, hår" och höll på att skratta på sig.

*

Surrabutt var inte lika entusiastisk. När jag frågade om hon inte tyckte att jag var fin i håret, svarade hon butter "Nä-ä. Och jag är trött." På kvällen när jag nattade henne, frågade jag henne igen (som den bekräftelse-törstande nörd jag är): "Tyckte du inte att jag blev fin i håret?" Hon svarade sorgset: "Nej... Jag vill att du ska ha långt hår - långt som jag."

*

Rösta på Rana

14 kommentarer:

Lena sa...

Hei!
Takk for koselig kommentar!
Første ikke-norske som er innom hos meg:)
Det var gøy:)
Ønsker deg en flott helg!

Anna-Lena sa...

Hi hi... När min lillebror var typ 5 klippte mamma sig 1a gången! Han vägra titta på henne på hela dan! ;)

Piondröm sa...

Vad gulligt sagt av din dotter hon ville att ni skulle vara lika. Ja det är viktigt att fixa till sig lite ibland för sin egen självkänsla. Jag är urdålig på det. Jag har jobbat som make up artist i Stockholm i min ungdom, det kan man inte tro nu när jag går omkring i mina trädgårdskläder jordig, stort risigt hår, ser ut som en riktig skogsmulle. Vad man kan ändra sig. Jag ser nog ut som en riktig baglady ,men jag har alltid lite make up på mig ,det är som att borsta tänderna för mig, en daglig rutin. Men jag borde nog göra något åt mitt hår....Har du läst sagan om lilla plupp det lilla trollet i lappland. Det är jag. Många kramar Carina

Anonym sa...

Sött!

Jag hade riktigt kort hår när jag och Magnus träffades. Kom hem från frissan en gång och han säger -Oj!

Exakt hur mycket tror du att jag retat honom för den kommentaren?!

Anna sa...

Dessa fantastiskt spontana barn. Ingen artighet i sikte!

Jag minns när jag kom hem från frisören en gång när Loppan var ungefär tre:
- Mamma, vad hände!?

Anna sa...

Och vilka sötnosar!

Anna Stilla sa...

Vet Du Rana, jag har funderat själv att skriva ett hårinlägg. Det är nämligen så här att det är ganska infekterat här när det gäller håret. Jag har långt hår som min sambo gillar väldigt mycket. Min sambo har inget hår alls och det gillar jag väldigt mycket. Med håret ser han bara lustig ut. Så fort jag nämner att jag måste klippa håret så HOTAR han mig att då ska han spara sitt. Rena hårterror.

Maria / Frøken Fryd sa...

he he he.. Fra børn hører man sandheden siges der ! Eller også er de bare ærlige, og siger det de synes og mener. Jeg vælger at tro på det sidste.
Sidst jeg blev klippet, fik jeg håret i nakken klippet op, så det "virkede" kortere end sidehåret. Andrea kiggede meget og nøje på det. Rørte og nussede i det, og til sidst spurgte hun hvorfor jeg havde fået klippet pandehår i nakken ??

Tak for din fine kommentar :) Det ekstra bonus ved at få kommentarer er, at jeg selv får set andre blogge. Og hvor er jeg glad for at have fundet frem til dig.
Jeg glæder mig til at kigge lidt mere i din blogg, her er masser af god læsning, og morsomme billeder.

Klem Maria.

Anna-Lena sa...

Jag blir lika glad öve dina svar på min blogg som över din... blogg alltå! Den är superbra och du är så härlig! Tack för svaret! KRAM

R sa...

Du är så fin! / mannen

hem ljuva hem- helena sa...

Du har fått en utmärkelse av mig! Gå in och kika i min blogg! (-:

Tom Sawyer sa...

Jag gillar dina nicks på barnen. Dom ser ut att passa klockrent =D
...och tänk så mycket schampo du kommer att spara in på nu *S*

Ela sa...

Haha, o jag får inte ha glasögon på mig. Min Melissa e 6 år. När tar det slut liksom!?
Kramar.

Melissas memoarer sa...

Stackars lilla tjejen, blev hon så ledsen över det,,,, Ja ja, det går väl över.
Kram, Melissa

PS. Du är bäst!!!!