28 mars 2008

Gott tecken

"I natt sov Lille Brottarn hela natten. Hela natten! Se, jag har inte ens svarta ringar under ögonen."

Så jublade jag här på bloggen härom dagen. Det var givetvis en engångsföreteelse - ett skämt, som den lilla lustigkurren behagade bjuda på.

Men ändå. Någonting har skiftat. I natt var jag uppe med honom klockan två, tre och fyra. Tungt att gå upp, ja visst. Och ändå, när jag gick där och skakade vällingflaskan medan jag försökte låta bli att krocka med alltför många möbler, tänkte jag ganska ljusa och lätta tankar: "Imorgon ska jag börja dagen med två gi-gan-tis-ka kaffe latte". Fastän jag praktiskt taget gick i sömnen, insåg jag med otippad skärpa att jag faktiskt nästan var på gott humör.

*

Rösta på Rana

18 kommentarer:

Annica sa...

Du ser ljuset i tunneln. Säkert kommer han snart sova en hel natt igen. Bara tanken på att han faktiskt gjort det en gång gör livet lättare. Hoppet.

För Simon tog det två år. Kändes som ett skämt när folk berättade att deras bebisar på sex månader sover hela nätterna. Finns det såna barn? På riktigt??

Kan vi hoppas på att våra barn blir väldigt harmoniska tonåringar som kompenastion?

Anna sa...

Ser du inte, du har blivit kaffemissbrukare!?

Skämt åsido, alla ord i ditt inlägg betyder rätt fokus och inre belans.

Peters Projekt sa...

Go´morron!

Hur var dina latte idag? Brygger du kaffet i en så´n där liten italiensk bryggare som vi gör eller kör du med elbryggare?

Tips om du vill göra krämiga Cappuccino: använd Bialettis mjölkskummare med två så´na där nätbottnar. Skummet blir så hårt att sockerbitarna med lätthet flyter ovanpå.

Kommer annars inte ihåg hur det var med sömnen när vår grabb var liten bebis. Har för mig att vi upplevde tillvaron som ganska okey. Idag vaknar han (4 år gammal) mellan kl. 05.30 och 06.15 - ingen given succé det heller ;)

Är för övrigt stolt som en tupp över min utmärkelse från igår. Lägger inte ut texten mer än så men ändå . . .

Ikväll skall vi kolla på Let´s dance - vi gillar programmet skarpt. Såg att det fanns en omröstning hos "Jensens tankar" kring vem man hejar på. Vi håller på Mat-Tina utan tvekan. Oavsett vad man tycker om programmet så gläds jag med ex.vis Tina och Dilba över att de funnit kvinnliga sidor av sig själva som de kanske inte visste fanns.

Ha en härlig helg med familjen! Det skall vi ha

Peter

Peters Projekt sa...

Go´morron . . . hallå, var fick jag det ifrån?! Kanske beror på att jag inledde kommentaren när det var så gott som morgon (blev avbruten upprepade gånger).

P ;)

Anna-Lena sa...

Tja... Jag kommer ihåg när Oscar var 2, att jag tänkte ÄNTLIGEN! Då fick jag sooova hela nätter och det var mer vanligt än ovanligt liksom!.. Ja, två år! TYVÄRR(inte för mig) kära vänner måste jag erkänna att Nora nog m¨ste räknas till en sån sovande bebis, iaf 50% av nätterna. Klart vi har skitnätter... många... men de sover ganska ok nu alltså! Ja ja... det var inte MIG detta skulle handla om jag vill bara säga att som Annica säger: ljus i tunneln, snart sover de! Under tiden får du njuta dina kaffe!?.. ;)

Soso sa...

Det låter bra det! /Soso o Co.

Willewira sa...

Hej!

Blev hitlurad av Peter, du vet han med projekten..., och det är jag inte ledsen för!
Vilken mänsklig sida, om du förstår vad jag menar. Jag tror att jag kommer trivas här... :-)

Jag minns så väl de åren när sömn var en bristvara. När man ibland trodde man var på väg att dö av trötthet. Och orsaken var dem man älskade mest - de små barnen...

Tiden går fort. Nu sover de, för det mesta. Börjar i och för sig bli problem med att få dem i säng. Den viktiga vuxentiden på kvällen, efter 8, håller på att naggas i kanten. Hm, jag är inte helt förtjust...ska jag ärligt erkänna.

Om några år så får man inte sova på natten igen. Då när de är ute och ränner med kompisar...
Inser att allt har sin tid... :)

Tack igen för en trevlig sida! Ska dansa tillbaka till Peter och tacka honom för tipset!

Ha en skön helg!
Kram Willewira

Annalunda sa...

Har du läst min favvisbok om barnets faser??? Va f-sen hette den nu igen...*tänker tänker* Nej jag får kolla det och komma tillbaka... och är det inte så att har barnet gjort en sak en gång ...så blir det ett eller två steg bak för att snart gå fram 3!!!! Det blir snart bra!

Ha det gott ikväll!!! I´ll be back soon! Kramis ~ Annie

Kajsa sa...

Det kan komma när man minst anar det... Det goda humöret alltså! Och då är det bara att åka med och njuta, även om klockan är halv fyra...

Dessutom är det ju sant som flera andra skrivit - plötsligt vänder det. Och det är sååå skönt. Sover Surrabutt (älskar det smeknamnet) gott på nätterna?

lottens vita och gröna sa...

halloj min going!du är så värd en utmärkelse, skulle vilja ge dig en varje inlägg du gör, du skriver som en gudinna och bjukkar på en härlig humor, jag ler hela tiden! men du lillbrottarn, vad händer i lilla sötingen, du tacklar det bra, riiiiiiiiiid ut skiten, det går över men det är skitjobbigt, jag hade glömt det där med nätterna...nu har vi ju en som ta mig sjutton inte ens vill sova middag, är det normalt när man är 5 månader att vara vaaaaaaaaken hela dagarna..om man nu inte går och går, men från den ljusa sidan sett, vilka spiror jag kan få....varmakramen lotten

Maria / Frøken Fryd sa...

Man skulle jo næsten tro, han ville afprøve sin mors behov for søvn...
Men heldigvis går det over, engang..
Indtil da, er kaffe og et smil jo et ganske godt alternativ. Og så kan man endda beholde alternativet når nattrenderiet er ovre.

Se, det er ikke værst :-)

Klem Maria

Ps: jeg har givet dig samme award for nogle dage siden, men vist glemt at sige det til dig. Uanset - du har virkelig fortjent den.

Anna Stilla sa...

Jag har läst ditt inlägg och annicas kommentar. Samt hennes förhoppning om harmoniska tonåringar.

Glöm det! Förvisso får man sovmornar eftersom tonåringar vänder på dygnet och sover till eftermiddag men man får räkna med sömnlösa nätter. Man kan inte lägga sig innan de har kommit hem och det gör de inte förran sent på natten.

Bebistiden är som rena paradiset jämfört med tonåren :)

Annalunda sa...

Jo jag kan bara bekräfta Anna Stilla... så är det ju... men jag ville inte skrämmas... ;)

Nu du Ranahönan... nu har jag sagt lite tack och så...officiellt!

Puss o kram ~ Annie

"Vi dansar i neon.."

Tidsmästarinnan sa...

hej, vad kul att hitta din blogg! (det gjorde jag via Peter!)
Jag känner så innerligt väl igen mig i inlägget med bananbitarna i dammsugaren... :-D
Hit kommer jag tillbaka många gånger.
Kram och trevlig helg
önskar
S

Hosanna sa...

...och nu är det morgon igen ;)

Arga Mamman sa...

Jag hoppas att latten smakade så bra som du önskade... Håll ut! Det kommer bättre tider. Eller kanske inte bättre direkt - bara en annan typ av lidande.... Hahahaha!!!!! Hoppas att du får en riktigt skön helg i alla fall! Kraaam!

Lilla Blanka sa...

Hej Rana!
Hittade hit via Peters blogg..! Jag måste hålla med Peter om att din blogg är helt unik och väldigt speciell, jag gillar ditt sätt att skriva skarpt!
Kram
Mia
Ps Utlottning på min sida :)

A n k i e F o n t ä n sa...

Låter hoppfullt och så känns det som du delar med dig av lite "förbjudna positiva tanker i janteland" Man ska ju gnälla ju...