21 mars 2008

Min trognaste supporter

Här fnattar jag runt och försöker få hemmet hyfsat respektabelt - svärmor och svärfar är på ingång. Mannen har varit uppe sedan arla och engagerat sig i never ending plocket så svetten lackade.

Jag kastar en snabb blick i spegeln och konstaterar att det inte syns att jag nyligen var till frissan och fick en ny, läcker frisyr. Håret är skitigt och sorgligt ostajlat. I ren desperation har jag satt ett gammalt resårband runt skallen för att åtminstone få bort testarna från ögonen.

Men lilla Surrabutt tittar storögt på sin mor, och utbrister imponerat: "Men mamma, så fin du är i håret..!"

*

Rösta på Rana

18 kommentarer:

Helena, Fläckvis Fint sa...

YES YES YES!
Värsa-mycket kommentarer till meeej! Nu känner jag mig poppis! Vad rolig du är.
TACK! det var så gulligt.

Jag tror Surrabutt har helt rätt, barn säger som det är!
Själv har jag lärt Lilla Esset att säga "mamma snygg", det har inte kommit spontant ännu, men det är inprogrammerat i alla fall.....

STOOOOOR Påska-kram från mej <3

Kajsa sa...

Heja surrabutt - vet precis vad en runtfnattande mamma behöver!

Annas skattkammare sa...

hej hej! tack för kommentaren! Hihi, känner igen det där, jag är alltid ute i sista minuten för att försöka dölja för våra gäster hur rörigt det brukar vara hemma hos oss! Glad påsk! /Anna

hem ljuva hem- helena sa...

Hej svejs! Har nu varit inne och läst ikapp lite här. Som vanligt bjuder du på massor av mysig och underhållande läsning!! Hoppas er påskhelg blir riktigt bra.Kram!

Anna-Lena sa...

Hi hi... ja, så är du det då! Barn är ju heeelt ärliga!.. ;)

Hosanna sa...

Surrabutt har fattat hur man bäst smörar en morsa ;)
Tackar för dagens ordtips; never ending plocket :)

Piondröm sa...

Vilken liten charmör du har. Jag har försökt uppfostra min son att det är viktigt att han lär sig att städa, annars kanske ingen tjej vill ha honom, men jag har glömt att lära han laga mat. Så idag har jag tvingat honom att stå vid spisen. Det var på väg att vi inte skulle få någon mat, tänkte att jag och maken får väl smyga med smörgåsar när han inte ser. Men nu står han här och lagar mat. fläskfile och pasta. Jag har verkligen skämt bort honom(enligt min dotter)så nu får jag lägga in högsta växeln och försöka få honom att lära sig laga lite mat. Vilka söta ägg dina barn gjorde. Ha en fortsatt bra påsk kramar

KaosHouse sa...

Hej bruden!

Vile bara kika förbi och önska en glad påsk! Hoppas allt är finfint med er!

Annalunda sa...

Vilken sötnos hon är...och du med!!!


Kram Annie

Peters Projekt sa...

Hejsan!

Har ytterligare försjunkit i din ärliga och samtidigt mycket humoristiska blogg. Fantastisk och bitvis gripande läsning.

Glömde igår, passar därför på nu -
ha en riktigt Rofylld Påsk fylld med, om möjligt, "bara vara", harmoni och favoritgodis! Det skall vi ha . . . förresten, skall ju hjälpa svärfar med att bygga uterum på altanen i den arktiska blåsten.

Visst är det härligt att Surrabuttar och allt vad dom heter, ibland har en förmåga att säga precis det man behöver höra . . .

Peter :)

Jessan sa...

Lilla surabutt! Vilken tjej! Hon visste vad mamma behövde...jag har en liten kille på 9 år som också är en mamma supporter... när man känner sej som sopigast kan han ta mitt ansikte i sina händer, titta mej i ögonen, ge mig en blöt puss och säja: Vad du är vacker mamma, jag är kär i dej...smälter man då? Svar JA!! Påskaftonkramar till dej!

Ela sa...

Väl uppfostrad där märker jag:)
Ha en bra dag, snygg frilla eller inte! Puss.

Vita tankar sa...

Duktig kicka! Det är sådant mammor vill höra av sina barn :-)

__♥♥_♥♥
_♥♥___♥♥
_♥♥___♥♥_________♥♥♥♥
_♥♥___♥♥_______♥♥___♥♥♥♥
_♥♥__♥♥_______♥___♥♥___♥♥
__♥♥__♥______♥__♥♥__♥♥♥__♥♥
___♥♥__♥____♥__♥♥_____♥♥__♥
____♥♥_♥♥__♥♥_♥♥________♥♥
____♥♥___♥♥__♥♥
___♥___________♥
__♥_____________♥
_♥____♥_____♥____♥
_♥_______o_______♥
_♥_____=___=_____♥
___♥_____W_____♥
_____♥________♥
_______♥♥♥♥♥♥
~~~*GLAD PÅSK*~~~

Kram!

Petmojen sa...

En mycket fin komplimang. Barn är ju alltid brutalt ärliga så det är bara att suga åt sig berömmet och inse att det kanske inte ser så tokigt ut som du tror:)
Kram P

Anna Stilla sa...

Jag känner igen det! Jag känner igen det!

Ett tag målade jag med oljefärger. Eftersom jag är kass på det så målade jag väldigt abstrakta motiv. När en av mina tavlor blev klar så tittade mina barn en längre stund på den och sedan sa sonen "Mamma, nu är du en riktig konstnär för man fattar ingenting av din tavla".

Några år senare hade jag översvämning i det rummet där jag gömde mina fantastiska målningar och de överlevde inte vatten och dess förintande kraft.

Maria / Frøken Fryd sa...

Jamen jeg er helt og aldeles sikker på at du virkelig var snygg på håret :) Børn sige sandheden (for det meste i hvert fald, hi hi ).

Du kan tro jeg kender det med at fare rundt for at gøre alt perfekt til man får besøg. Ikke at de vil sætte en finger på noget, men man har det bare bedst selv ved at mærke alt er på rette plads, og i orden :)

Kan i øvrigt se du flittigt får brugt det nye kamera - kanonflotte billeder. Sjove vinkler, og fedt med måden du laver farverene. Jeg er helt opslugt !
Og påskeægene - der er superbe! Unikke, og lige min stil.

Klem Maria, og fortsat god påske.

Maria sa...

Vilken tur att vi har barnen, så kan man få känna sig som den finaste och bästa i hela världen!!
Känner igen plock och städmani innan besök ska komma...

Mamma Millan sa...

De är goa de små liven ju...är bara barnen nöjda o tycker det är fint, då räcker det långrt!!!

Du ville ju se bild på min frissa...men jag tror den får vänta tills nästa besök..just nu känner jag mig som en påskrasa i håret ju....
Färgade av mitt mörka hår.....o de blidde väldigt röd orange ju...usch , inte alls vad jag vill ha ju..ser ju ut som en eld flamma...

Ne,,,nästa besök, som blir inom kort MÅSTE göra susen!!! Annars är det bara på med MÖRK toning igen!!!!

Kram!!! MM