20 mars 2008

Pubertalt minne

Den här familjen präglas - förutom givetvis av en varm, kreativ och eh, harmooonisk atmosfär - av en otrolig taskig framförhållning.

Det är påsk nu, va? Inte en fjäder så långt ögat når. Däremot står forfarande kartongen med julsaker framme, i väntan på att bli undanstuvad på vinden (där alltså påskkartongen står).

Och ta det här med toapapper - varför tar det jämt slut? Nu har vi använt upp alla pappersnäsdukar och julservetter. Sent igår kväll åkte i alla fall Mannen iväg och storhandlade, och kom hem med en gigantisk bal med toapapper. När jag ser en sån där bal blir jag alltid överfallen av ett pubertalt och ångestframkallande minne:

Jag är fjorton år, och står med min minst sagt oglamourösa pappa i konsumkassan. Han hivar upp en sån där jättebal dasspapper på bandet, kastar en snabb blick på sin dotter - som redan tycker att allt är så piiinigt - och säger sen högt till kassörskan: "Nu ska här skitas". Och jag vill bara lägga mig ner och dö.

Rana-pappan.

*

Rösta på Rana

13 kommentarer:

Marie-Nostalgi och Romantik sa...

Förstår att det var pinsamt! hahaha
Du behöver inte vara ledsen för att du inte fått påskpyntat!
I närheten där jag bor så åker jag ibland förbi ett hus där det fortfarande står en julgran inomhus med stjärnan itopp och glitter osv... så du är inte sist...
Kram och Glad Påsk
Marie

Livet i träsket sa...

Ha, ha..så kul, jag skulle ha dött...jag hoppas kunna köpa fjädrar och pynta en rönn, kanske ett ris på bron också, men då ska ju allt bort på tisdag så vad lönsch de. Ha det bäst!

Annalunda sa...

Här på jobbet har de börjat (?)ifrågasätta mitt förstånd. Till synes helt utan anledning kommer det skrattanfall från mitt rum...
...de vet ju inte att jag smygläser Ranas blogg och skratt (läs gapskratt) då hör till det normala och är en helt normal reaktion!!!!

Jag har inte heller lyckats hinna med "jädrarna"... :) Men igår fick Sarah sin "jåsa" cykel... :)

Jättekram -Annie

Maria sa...

Tack för besök hos mig!
Jag trivs här hos dig så jag sätter dig på min länklista om det är OK??!
Jag är väl motsatsen då som får ett nervsammanbrott eller något om vi har slut toapapper och jag inte tänkt på att köpa nytt,,,då skäller jag på maken och undrar varför han ALDRIG kan tänka på det...=)
TRots min "fantastiska" framförhållning så har vi väldigt lite påskpynt...jag är inte så brydd om det =D

Maria sa...

Hej igen!!
Ja, den har jag målat! Och fler finns att se på min hemsida:
www.jagblommar.se
under GALLERI
Välkommen dit!
Och ja, just den med kvinnan och blå bakgrund är till salu. Om du undrar mer kan du maila mig:
jagblommar@telia.com
KRAM!

elisabethj sa...

heeeeeyyyy vennen....Jeg bliiir SÅÅÅÅ glad av¨å lese alt du skriver; summen av glede og "gru" er fantastisk befriende, morsom, oppmuntrende.....Kjenner meg igjen...Kjenner det er så godt å kjenne igjen meg selv i deg....Er på ferie i barndomsheimen, koselig men VEEELDIG tett...IIIK, er noe med relasjonen til foreldre; de er liksom som de alltid har vært-mens jeg forandrer meg og setter grenser; så hva gjør jeg da? Jo jeg stikker innom hos deg for å lufte meg litt...Og det funker:) Også tenker jeg; "og Rana forstår det der med foreldre, så da er det deilig å lufte tankene.....

Stooor gladideg-smask!!!!!!

Den uppdaterade varianten av Hosanna sa...

Här pyntas inte heller - här överlever vi. Det är också en bedrift :)

Vita tankar sa...

Påsken är snart över så bekymmra dig inte att släpa fram lådan när den snart skall tillbaka igen ;-)

Huvudsaken att man får i sig några goda chokladägg så är påsken gjord.

Vilken hygglig pappa...liiiite pinigt...

Påsk-kram, nu drar jag till Blåkulla!

Anna-Lena sa...

Ha ha!.. Jo, nu kan vi skratta men då... i den ålderna är ju allt bara sååååå pinsamt!.. ;)

Maria sa...

Hej
Såna pappor som säger så är så roliga. Min pappa är en ganska blyg man så han sa aldrig sånt pinsamt, men det är ju jätte kul att höra om andras som har sagt sånt.

Vi har ingen framförhållningen och ofta slut toapapper. Då säger jag till min man: Men vi köpte ju nyss (läs ett halvår sedan). Men vad man blir påhittig utan toapapper

Kajsa sa...

Min sambo vill också handla balar med toapapper, men jag protesterar vilt! Känns helt perverst att köpa så mkt toapapper, men säkert otroligt smart..

Kajsa sa...

Varför GÖR tonårspappor sånt där? Tycker de det är kul att plåga sina döttrar? Eller? Eller?

Tom Sawyer sa...

Skitkul!!! =D