17 mars 2008

Jordiga små fingrar

Medan Lille Brottarn sov, sådde Surrabutt och jag fröer: vit japansk akleja, lejongap, spanska jungrun, blå och vit blåklint, temynta och dunborstgräs. Det var terapi, mysigt umgänge, praktiskt nytta och energipåfyllare i ett.

It's a dirty job but someone has to do it. Nerpillning av jord i alla cellerna.

Det kan hända att några frön hamnade i fel cell. Säkert kommer ett par sammetsröda lejongaps-killar dyka upp och paja kompositionen i den stora, silvervita rabatten - den som inte finns än. Spännande.

Nu får jorden bada. Blomsprutan från Plantagen var inte anpassad till små ivriga barnfingrar.

*

7 kommentarer:

Anna-Lena sa...

Vilka söta barn du har! :D Vad duktiga ni är och planterar och grejar! Jag VILL men det slutar med att vi köper färdiga och planterar ut istället?.. Hm... Vill så mycket mer!?..

Anonym sa...

Gud var ni är duktiga. Har själv lååångt ifrån gröna fingrar. Önskar jag hade mer av den ådran som både du och din söta lilla tjej verkar ha fått :-)

Glädjekällan sa...

Hoppas det kommer att gro riktigt ordentligt.
Våren var här men bara på ett kort besök eller så har vinter och vår bytt plats. Våren har vi då tyvärr redan haft.
Hälsar
Birgitta

Anneli sa...

Hejsan och tack för titten = )
det blir säkert jättefint i trädgården, skulle gärna vilja ha en sådan jag med...i framtiden, och med tillhörande hus = )

ha det bra

Annalunda sa...

Ljuvliga ljuvliga barn...att få så små frön...tänk vilken glädje... det är sånt som man värdesätter och kommer ihåg... jag tror att du är en riktig sån där toppenmamma Rana!

kram Annie

Kajsa sa...

Jamen det där är ju en bra aktivitet för uttråkad mamma och febrig storebror - frön, jord och krukor är redan inhandlade. Fast här blir det bara kryddor: basilika och koriander är viktigast.

Fundera grönt sa...

haha härligt!
Jag fick så lite idag också - glad blir man :)
Tack för kommentarer på min blogg!