12 mars 2008

Liten stammis på Systemet

Jag har en del vuxenpoäng: två ungar och make, kedjehus, gammal trofast stor volvo - och jorå, pensionssparande också. Men varför har vi aldrig vin hemma? Det är en sån där typisk vuxenpryl som vi ännu inte har fått till. Andra människor, när lördagen kommer, öppnar barskåpet och ropar: "Hörru du, ska vi ta riojan till steken ikväll?" och så väljer de en pava bland flera. Men här blir det snarare "Hörru du, vad gott det hade varit med vin, vi har inget hemma va, nej just det, bara en gammal skvätt glögg, vi får ta vatten igen."

Men igår fyllde Mannen år. Nu skulle det i alla fall bli mumsig middag med vuxet, gott vin till. När jag hade hämtat ungarna på dagis, styrde vi kosan till bolaget. "Nu ska vi till Systembolaget, ungar" babblade jag på, ungefär som om de skulle a) veta vad det var eller b) bry sig. Men Surrabutt, som alltid är sugen på lite konversation svarade: "Sisten-bolaget, vad bra, för jag har inte varit där... på hela daaaagen!"

*

Rösta på Rana

14 kommentarer:

Anna-Lena sa...

Ha ha... söta barnen! :D Vi har tom vinkällare!?.. Oj oj... vad vuxen jag är nu! Massa vuxen-poäng! :D

KaosHouse sa...

Här finns inte heller många pavor. Trots många försök.
Mannen har provat många gånger, men nej... Han är ingen vinmänniska.
"Det låter så mysigt när jag hör jobbarkompisarna på fredagarna: Ska dela en vinare med frugan ikväll och bara koppla av."
Varje misslyckat försök är han lite besviken. :)
Nu var det dock längesen han försökte (då jag varit gravid), men om ett halvår/år nånting vill han säkert testa igen. :) Känns bra att han vill sitta och mysa - trots att jag vet att han aldrig, aldrig kommer dricka vin. Men kärleksfull som jag är, så får han väl prova emellanåt. :)

A n k i e F o n t ä n sa...

Ha ha ha. Nu skrattar jag högt vid datorn åt ditt inlägg (igen)...Tråkig kommentar, åt ett roligt inlägg!

Anonym sa...

Hihi, det var ju för väl att hon sade det där på vägen till bolaget och inte när ni var där... :-)

/Rufus

Ela sa...

Klockrent!
Men vin e ju ett måste gumman. Bra att du kom iväg :)

Anonym sa...

Men du här hemma är det exakt lika! Vi dricker aldig vin. Det glöms liksom bort. Jag gillar verkligen rött vin men handlar jag hem det? Nej. Sen har det nog lite med att göra att jag alltid är så trött iaf. Behöver inget som spär på det;-)

Vi bestämmer så här Rana tycker jag, när barnen blir större går vi en vinkurs och blir experter. Vi tar igen det då. Eller hur?! Kram Annica

Anonym sa...

Ela: Din gamla svamp. Förstår att du förfasas;-) Hur var det nu? Vin och sockerkaka. Vin passar till allt.

Trebarnsmorsan sa...

Jag är så sällan på bolaget att jag fortfarande står nervös i kön och bara väntar på att dom ska fråga efter leg! ;)
Fast det kanske syns att jag är över 20 år nu hahaha, going on 33!
Sen har jag ju alltid ett gäng barn i släptåg....
Vi har alltid en låda rött vin hemma faktiskt, fast jag dricker aldrig vin, bläää, är inte vuxen än ;)

Helena, Fläckvis Fint sa...

Näe, här ekar det tomt på understa hyllan i översta skåpet i köket = vår "vinkällare".
Måste gå till sisten-bolaget!
Å andra sidan har jag just lärt mig dricka kaffe så lite vuxen är jag....

Anna sa...

I bästa fall har vi en slatt utgånget rödtjut från en box. Så fenomenet är definitivt välkänt här hemma.

Maken dricker hellre öl, så vi haltar lite på det planet.

Vita tankar sa...

Sicken go kommentar hon gav!:-D

Jag får noll vuxenpoäng, har aldrig vin hemma och om jag har det så dricker jag inte upp det. Jag är kanske lite konstig...

Kram!

Annalunda sa...

Men vin är ju gott!!! Vi kanske ska ha en liten kurs Rana... :) Underbart inlägg...lilla Surabutt är nog en alldeles ljuvlig liten unge... Läste (i smyg) ditt inlägg på jobbet men fick vänta med att svara tills nu... Vid ett tillfälle så var en liten trött krängig Sarah med mig på Sistenbolaget...vi brukar handla vin i pappersförpackning men den här gången skulle jag göra mig till och köpa ett fint vint i flaska... Sarah blir gnälligare och gnälligare... obs detta är i rusningstrafik med massa människor inne på det lilla systemet. Jag blir nervösare och nervösare och när jag ska stoppa ner den fina flaskan i kassen så missar jag den...den går i tusen bitar...ALLA tittar...Sarah gnäller... och expediten har fullt sjå med att torka rödvin... PINSAMT! Det värsta är att rödvinet rann ner i datortangentbordet och i musen!! :/
...och när jag vid ett senare tillfälle vågade mig in så talade expediten om för mig att de hade fått byta både tangentbord och mus... Ridå!!!

Jättekram till dig och de dina

~ Annie

Maria sa...

SÅ underhållande du skriver om både vuxenliv och kärleksförklaringar!
Jag har också villa, volvo OCH oftast VIN hemma, men INGET barskåp med årgångsvin (Och ingen vovve)...Allra trevligast är det ju att alltid ha vin hemma när man vill bjuda några vänner på middag på helgen. Då vill jag gärna ha ett vinglas!

mannen sa...

Frun (Rana alltså) och jag gillar vin. Fast jag dricker gärna ett gott torrt vitt vin emellanåt, precis som jag gillar mustiga röda riojor. Men frun i huset dricker bara rött. Inget fel i det. Rött vin är ju ändå rött vin. Men följden blir ju att det bara dricks rött vin i det här huset. Vitt vin! Vad jag kan längta efter vitt vin ibland!

/Mannen